//
cititi...
Tehnologii noi de comunicare

Dezavantajele retelelor sociale

“Printr-o rețea socială se înțelege deseori și o rețea (informațională) de utilizatori Internet, bazată pe anumite situri web la care utilizatorii se pot înscrie și interacționa cu alți utilizatori, deja înscriși. Astfel, membrii unei rețele sociale sunt legați între ei în mod informal, fără obligații, dar de obicei contribuie activ la colectarea și răspândirea informațiilor pe întregul glob prin intermediul webului”. (http://ro.wikipedia.org/wiki/Re%C8%9Bea_de_socializare)

Din punctul meu de vedere astazi tot mai multe persoane acceseaza si isi creaza conturi pe aceste platforme, fara sa realizeze cat de daunatoare pot fi. Una dintre problemele despre care nu prea se stie este aceea ca odata inregistrat datele tale vor ramane acolo si vor putea  fi vandute catre alte firme, care mai apoi iti vor umple inbox-ul cu diverse spam-uri.

De asemenea trebuie sa luam in considerare cum  aceste retele de socializare afecteaza comunicarea intre indivizi. Pe internet, in fata monitorului oricine se poate crede stapanul tastaturii, poate fi sociabil, amuzant, iar in viata de zi cu zi abia sa deschida gura sa spuna un simplu “buna”.

Astfel nu oricine sau orice este ceea ce pare, de aceea trebuie sa fim atenti pe ce site-uri  ne inregistram, cu cine vorbim si mai ales ce date lasam la indemana oricui.

 

 

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: