//
cititi...
SEO

„Ce? Cine-i SEO asta, ba?”

Cunoscatori in domeniu sau nu, cu totii ne-am lovit macar o data de seriozitatea unei discutii despre SEO. Sau poate macar din greseala in cautarile noastre neoprite de pe internet. Poate atunci nu am avut rabdarea necesara sa investigam, iar ca sa eliminam curiozitatea propun sa incercam sa aflam aproape totul despre ce o fi si SEO asta.

Sa incepem cu lucruri simple. Lucrurile simple fac intotdeauna ca lucrurile marete sa para mai marete. Asa ca, pentru a intelege fenomenul, vom porni la drum in calatoria noastra cu cateva informatii esentiale in buzunar.

Ce reprezinta SEO?

Search Engine Optimization (SEO) si poate fi tradus in limba romana prin optimizarea paginilor pentru motoarele de cautare. SEO reprezinta o parte extrem de importanta in construirea si promovarea unui website intrucat aceasta tehnica il face mai „prietenos” fata de motoarele de cautare, precum Google, Yahoo, Ask, Bing si altele. Seo are rolul de a ajuta site-urile sa isi mareasca numarul de vizitatori prin intermediul motoarelor de cautare, sursa esentiala de vizitatori pentru site-ul tau.

Astfel spus, SEO „reprezinta totalitatea tehnicilor prin care un site web este adus la o forma in care este propulsat mai sus in lista de rezultate date de un motor de cautare pentru diverse cuvinte-cheie.

De asemenea, SEO presupune “multa informare, rabdare si de la un anumit nivel stiinta, existand multe lucruri de care cineva trebuie sa tina cont atunci cand abordeaza un site din acest punct de vedere, precum:

Dar despre toate astea vom „vorbi” mai pe larg data viitoare, cand prima lectie va fi deja bine invatata.

Advertisements

About andrapetrariu

Studenta in anul al III-lea la Facultatea de Litere a Universitatii "Al. Ioan Cuza" din Iasi, la Departamentul de Stiinte ale comunicarii, specializarea Jurnalism.

Discussion

Trackbacks/Pingbacks

  1. Pingback: Comunicare, SEO, marketing şi bani « Tehnici mediatice - January 22, 2012

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: