//
cititi...
Reţele sociale

Social Media in Romania

Prin termentul de Social Media facem referire la folosirea tehnologiilor mobile si cele ale internetului pentru a transforma conversatia intr-un dialog interactiv. Facebook, Google+, LinkedIn, MySpace, Twitter, Hi5,YouTube, Flicker, Deviantart si multe altele sunt site-uri de social media ce aduna milioane de utilizatori din toata lumea.

Intr-un articol de-al lui Ron Jones gasim urmatoarea definitie:  social media essentially is a category of online media where people are talking, participating, sharing, networking, and bookmarking online. Most social media services encourage discussion, feedback, voting, comments, and sharing of information from all interested parties. 

Site-urile de Social Media inregistreaza succese enorme si in Romania, insa tendintele difera foarte mult in comparatie cu SUA sau alte tari. Astfel, inainte de revolutia Facebook, Myspace-ul domina retelele sociale din afara, pe cand in Romania toata lumea se aduna pe Hi5. Multa vreme Hi5-ul a fost fruntas la noi in tara, acesta fiind detronat de catre Facebook cu putin timp in urma. Situatia actuala din Romania este urmatoarea:

In acest tabel regasim si site-uri romanesti ce aduna un numar mare de vizitatori, precum Trilulilu, TPU(Toti Pentru Unu) si Neogen.ro.

In Romania, declinul Hi5-ul a dus la o crestere enorma a Facebook-ului. Luna de luna sunt tot mai multi utilizatori de Facebook, iar specialistii preconizeaza ca, foarte curand, Facebook isi va atinge apogeul si apoi va inregistra o scadere considerabila.

Suprematia Facebook de afara este amenintata de un nou pion pe piata, Google +. Site-ul de socializare a celor de la Google a fost lansat in mod oficial la sfarsitul lunii septembrie a.c., dupa o perioada de proba de aproximativ 3 luni. Google + a atins un numar de 40 milioane de utilizatori, fiind reteau de socializare cu ce mai rapida ascensiune din istorie.

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: