//
cititi...
Tehnologii noi de comunicare, Uncategorized

Sony o sa preia Sony Ericsson pentru o suma care depaseste un miliard de euro.

Compania japoneza Sony va prelua 50% din Sony Ericsson pentru suma de 1,05 miliarde euro. “Sony” urmareste ca, prin aceasta preluare, sa ajunga din urma rivalii “Apple” si “Samsung” pe piata telefoanelor inteligente si a tabletelor PC. Cu aceasta preluare Sony va putea dobandi unele brevete de inventie ale Ericsson din domeniul telefoanelor mobile. Grupul japonez va integra produsele Sony Ericsson in gama proprie de electronice.
Până acum, laptopurile, tabletele, consolele de jocuri video şi alte electronice produse de Sony erau create, dezvoltate, produse şi aşezate pe piaţă separat de telefoanele Sony Ericsson. Presedintele si directorul general al Sony Sir Howard Stringer sustine ca vor oferi consumatorilor smartphone-uri, laptopuri, tablete si televizoare care se vor conecta fara probleme intre ele. Tot acesta sustine ca vor deschide o noua lume a divertismentului online.
Zece ani de parteneriat pentru „Sony” si „Ericsson”
Inca din octombrie, surse apropiate celor doua companii sustin ca grupul suedez si partenerul lui japonez negociaza in acest sens.
„Sony Ericsson” a fost fondata in anul 2001 si a avut un succes covarsitor la inceput datorita telefoanelor cu camera foto si a aplicatiilor de redare a muzicii. Insa, in ultimii ani „Sony Ericsson” nu a reusit sa tina pasul cu ceilalti competitori(„Apple” si „Samsung”) astfel scazand si vanzarilor.
In urma cu cateva saptamani oficialii Sony-Ericsson precizau ca seria de terminale smartphone Xperia detine 80% din vanzari, motiv pentru care din 2012 vor produce doar telefoane inteligente, mizand in special pe platforma software Android.
Tranzactia dintre “Sony”si “Ericsson” trebuie sa primeasca aprobarea autoritatilor de reglementare si este asteptata sa se finalizeze in ianuarie 2012.

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: