//
cititi...
Tehnologii noi de comunicare

Nokia Kinetic Device- indoi, inclini si comanzi!

Mai stiti cum mergeau lucrurile inainte de anul 2000?  Existau acele telefoane mari, numite si “caramizi” care te ajutau sa comunici. Apelai, primeai apeluri, aveai o agenda, un serviciu de SMS si ceva accesorii cum ar fi un calendar, un calculator si vreo doua jocuri. Ecranul era  LCD monocrom cu afisaj pe cateva rannduri si cam atat.

Astazi nu mai avem telefoane, ci avem minicomputere mobile pe care poti naviga pe internet, sa trimiti e-mail-uri, poţi sa vizualizezi un film, sa asculti muzica, chiar cu abonamentul potrivit poti sa te uiti si la posturi TV. Aplicatiile sunt din ce in ce mai complexe, ecranele mai performante, mai mari, pana si camera foto incorporata poate inlocui un aparat foto de buzunar.

Cu exceptia firmei Apple, care lanseaza un telefon pe an, restul companiilor sunt intr-o adevarata competitie. Utilizatorii de rand au pierdut sirul noutatilor, chiar si persoanele care sunt fani unui singur brand cu greu fac fata modelelor aparute de la o luna la alta.

Ne  intrebam zi de zi ce va mai aparea nou? Peste cativa ani pe piata vom putea vedea un stand numit Nokia Future Lounge telefonul flexibil. “Prototipul Nokia Kinetic Device, inclusiv ecranul lui, poate fi indoit atat in plan vertical, cat si orizontal – prin indoirea lui executi diverse comenzi. Noul telefon kinetic va avea ecranul curbat, special pentru parcurgerea playlist-urilor si galeriilor foto.”

Printr-o simpla flexare a mobilului se va putea respinge un apel.

“Acest telefon revoluționar ar putea fi folosit de nevazatori datorita nanotehnologiei care sta la baza acestui prototip. Pentru producerea acestui telefon, Nokia va folosi niste fascicule de nanotuburi de carbon care au proprietati electrice ce se pot modifica prin intindere”.

Firma Nokia nu a anuntat cand va lansa telefonul flexibil.

Advertisements

Discussion

Trackbacks/Pingbacks

  1. Pingback: Apar telefoanele SF « Tehnici mediatice - November 20, 2011

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: