//
cititi...
Relaţii publice online

PR online. E posibil ?

Relatiile publice, domeniu de interes atat pentru marile institutii cat si pentru jurnalisti (cu care se afla intr-un strans raport de complementaritate), facand legatura intre cele doua parti, s-au facut initial prin intermediul hartiei, apoi prin apelurile telefonice si, inevitabil, se fac astazi cu ajutorul internetului. Metoda care a existat mereu si care, personal, cred ca va ramane “in picioare” este cea prin viu grai. Sa ne intoarcem insa la momentul in care relatiile publice au intalnit mediul online. Cum au adaptat marii actori de pe scena PR de la nivel mondial vechile lor tehnici, trucuri, reguli, internetului ?

PR online e posibil. Si nu e doar posibil, ci a cunoscut o ascensiune fulminanta in ultimii ani si e practicat intr-o maniera torentiala, fiind mult mai eficient decat celelalte metode de intretinere a relatiilor publice. Internetul ofera rapiditate, stabilitate, o baza colosala de date, toate la preturi minime. Si se pare ca a fost primit cu caldura atat de PR-isti, care si-au construit cu rapiditate propriile site-uri unde isi pun la dispozitie serviciile, istoricul colaborarilor sau alte informatii, cat si de jurnalisti sau clienti, care stiu in orice moment ce portal sa acceseze cand au nevoie de acest tip de servicii. Din punctul meu de vedere, chiar daca se pune foarte des, intrebarea din titlu nu-si mai are rostul; nu mai e de actualitate, toata lumea a inteles ca internetul a trebuit sa patrunda si in acest segment al societatii. Drept urmare, conform site-ului http://www.clubafaceri.ro, in Romania exista nu mai putin de 93 firme de PR, lasandu-le la o parte pe cele care inca nu si-au creat propriul site.

Cum functioneaza? De cele mai multe ori prin e-mail. Unele firme pun la dispozitia utilizatorilor un serviciu de mesagerie instant insa de foarte multe ori discutia se consuma tot la telefon, dupa ce clientul a luat numarul de pe site.

Succesul unei firme de PR poate fi influentat si de imaginea persoanei care o conduce, dar despre asta vom vorbi mai multe intr-un post viitor.

Advertisements

Discussion

2 thoughts on “PR online. E posibil ?

  1. Bravo, PR-istule 😀

    Posted by llinca | November 2, 2011, 1:00 pm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: