//
cititi...
Tehnologii noi de comunicare

Cum ne face tableta personala viata mai usoara…

Cu totii am fost fascinati, la un moment dat, de idea de a avea un calculator, fie pentru ca aveam nevoie sau fie pentru ca vedeam la ceilalti si ne doream unul.

Ei bine daca la inceput gaseam calculatoare mari, cu monitor cu carcasa mare care erau in voga pe vremuri, mai tarziu si-au facut aparitia cele cu ecran LCD , care aveau un design mai placut dar pe care le puteai achizitiona doar daca iti permiteai.

In vremurile noastre achizitionarea unui pc reprezinta o necesitate, ne-am obisnuit sa traim in felul acesta pentru ca ne-a usurat munca si existenta. Avand acces la internet putem sa cautam informatii noi, care ne-ar fi de folos, si putem comunica mai usor cu prietenii.  Un dezavantaj era faptul ca puteai utiliza pc doar de acasa.

Facand parte din rutina noastra zilnica, ne-am dat seama ca ne-ar fi si de mai mare ajutor daca am avea calculatorul in orice loc ne-am afla. S-a gasit si solutia – achizitionarea unui laptop portabil sau netbook pe care le putem lua cu noi oriunde. Sunt mai usoare si mai performante. Nu este nevoie sa lucram doar de acasa, ci putem sa lucram fie la birou, fie daca suntem plecati din localitate.

Perioada urmatoare, mai exact anul 2010, este marcata tot mai mult de aparitia tabletelor personale, pe care le putem utiliza mai usor in scopuri personale. Vorbim de o gama larga, de diversitate si de posibilitatea de a alege dupa bunul plac.

Pe site-ul tabletworld.ro  gasim o scurta definire a tabletei si anume – “Tableta este un device compact, care ne permite sa-l utilizam in locuri incomode pentru a folosi un laptop. Se poate opera chiar stand in picioare. Avand suport pentru Internet wireless, o tableta este extrem de convenabila de utilizat cand va plimbati prin oras pe la restaurante, parcuri, universitati etc.”

Spre exemplu putem utiliza o tableta  personala la scoala pentru a ne lua notite, putem asculta muzica,viziona filmulete sau pentru jocuri. Daca de pe laptop putem trimite e-mailuri, de pe o tableta putem scrie e-mailuri de mana si dupa care le putem trimite, putem lua legatura cu prietenii. O tableta personala poate inlocui, deasemenea, aparatul foto sau video.  Poate inlocui chiar propriul jurnal in viata de zi cu zi sau in vacante pentru a surprinde cat mai multe momente funny, pentru a scrie impresii, pastra amintiri.

Intr-un articol aparut pe moneycenter.ro se precizeaza ca “Multe tablete PC pot permite atasarea unei tastaturi si/sau a unui mouse traditional prin porturile cu care sunt dotate, dar acest lucru este foarte rar utilizat deoarece tabletele PC nu sunt destinate in special pentru utilizarea lor acasa ci sunt menite sa il tina pe utilizator conectat la bazele sale personale de date si la reteaua Internet indiferent de locul in care s-ar afla la un moment dat”. Cu ajutorul tabletelor personale putem comunica mai usor,  intr-un mod mai placut si putem surprinde momente importante din viata noastra.

Advertisements

About cristinagireada

Grupa I A

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: