//
cititi...
Promovare virală

=3

Promovarea virala=3?

Viral marketing a.k.a. promovarea virala  se refera la acea promovare ce tine de spoturi publicitare, clipuri postate pe Youtube, etc. Ce inteles poate capata atunci cand este vorba de un ,,canal” Youtube, vom vedea pe parcurs. Canalul utilizatorului Ray William Johnson denumit simplu ,,Equals three”(=3), este un canal Youtube pe care Ray comenteaza videoclipurile virale.  Cu peste 319 milioane de vizualizari ale canalului si peste 1 miliard de vizualizari ale continutului, putem plasa  ,,Equals three”  in randurile celor mai populare canale Youtube. Toata povestea a inceput din 2007, iar pana in prezent, Ray a strans aproape 5 milioane de subscriberi. Curios e faptul ca Ray studia la Universitatea ,,Columbia”, urmand sa isi faca o cariera dupa absolvirea Facultatii de Drept. Ulterior, a fost fascinat de videoclipurile virale si s-a gandit sa le si comenteze.Astfel, Equals Three a ajuns sa aiba si o varianta in limba spaniola(Igual a Tres), sa aiba invitati de seama ca George Watsky sau Gabriel Iglesias si sa promoveze 18 melodii.  Din ianuarie 2011 Ray a inceput sa colaboreze cu canalul Youtube ,,YourFavoriteMartian”, unde o trupa ,,virtuala” promoveaza melodii, in stilul Equals Three. Ray se bucura de o popularitate naucitoare, iar de la simplu mesaj-,,leave your interesting and creative comments below”, a ajuns sa il completeze cu Facebook, Twitter si Google+.

Pentru o mai buna asimilare a termenului ,,equals three”, va invit sa vizualizati videoclipul urmator:

Desi foloseste un limbaj licentios, Ray strange in continuare subscriberi si promoveaza ,,=3” in diverse colturi ale lumii. Alta modalitate de a atrage cat mai multe view-uri, este si  ,,comment question of the day”,intrebare generata de catre un subscriber al canalului in cauza, si adresata comunitatii ,,equals three”.

Una peste alta, nu e nevoie sa faci un videoclip  pentru a fi celebru, poti pur si simplu sa il comentezi.

Voi incheia cu afirmatia facuta de Ray la sfarsitul fiecarui videoclip: ,,I’m Ray William Johnson and I aprove this message!”.(http://en.wikipedia.org/wiki/Ray_William_Johnson, http://www.youtube.com/user/RayWilliamJohnson)

 

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: