//
cititi...
Reţele sociale

Follow me on Twitter!

Site-ul web a fost fondat în 2006. Acesta permite utilizatorilor sa scrie şi sa transmita mesaje de maxim 140 caractere. De foarte multe ori este descris ca fiind ”SMS-ul Internetului” . Nu este clar care este numărul utilizatorilor, deoarece compania care deţine serviciul nu îl face public, dar se estimează că în 2008 au fost circa 4-5 milioane, iar la mijlocul lui 2009 circa 20-25 milioane.

De ce să-ți faci cont de Twitter?

Răspunsul depinde în mare parte de interesele pe care le ai în mediul online. Dar pe scurt, chiar și simplul motiv că ai o conexiune la internet pe care o și folosești este suficient pentru ca să te gândești să-ți faci cont de Twitter. Unii descriu aceasta platforma de socializare ca fiind o resursa de stiri recente si activitati locale, aduce noutatile din domeniul tehnologiei, si totodata ca utilizator Twitter poti “urma/ urmari” multi prieteni, sau oameni care activeaza in domeniul tau.

Dar twitter nu se rezumă doar aici. Pe lângă faptul că poți să fii la curent cu ultimele știri sau apariții din ceea ce te interesează, cu Twitter poți să obții informații importante pentru tine în secunde. De exemplu, tocmai ai o problemă cu un program, aplicație sau serviciu din online. Cere informații pe twitter și cei care te urmăresc îți pot sugera soluții în timp util. Da, Twitter e un fel de mesagerie instant, dar diferit pentru că mesajele pe care le scrii (tweets) sunt vizibile pentru toți cei din lista ta de urmăritori, iar tweets primite le primești pe toate de la cei pe care îi urmărești.

Pe Twitter îi urmărești pe unii fără să fie neapărat nevoie să te urmărească și aceștia pe tine. Reversul e valabil. Poți să fii urmărit de unii utilizatori fără ca tu să trebuiască să le dai follow. Dar poți să ții legătura și cu cei care nu te urmăresc sau nu îi urmărești. Cunoscându-le contul le poți atribui anumite mesaje publice folosind în mesaje argumentul @nume_cont. De asemenea, există posibilitatea de a trimite mesaje directe unui utilizator twitter, mesaj ce va fi citit doar de destinatar (aceasta doar în cazul în care acel utilizator este în lista ta de urmăritori sau followers).

Spor la ciripit, dragilor!

Advertisements

About Andra Nesu

Iubesc sa calatoresc, sa mananc, sa ascult muzica si sa am conversatii lungi cu oameni inteligenti :D

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: