//
cititi...
Tehnologii noi de comunicare

Protejarea minorilor in spatiul virtual

Fascinati de usurinta cu care se poate comunica pe retelele de socializare si cat de usor se leaga prietenii cu persoane pe care nu le cunoastem, uitam de riscurile la care ne expunem  vorbind sau permitand  oricui sa ne acceseze profilul si nu constientizam ca in spatiul virtual oricine poate fi oricine.

Multi dintre cei care cad prada infractorilor de pe internet sunt copiii.

“Potrivit unui studiu făcut public la începutul acestei săptămâni, în SUA, peste 5 milioane de utilizatori Facebook au 10 ani sau chiar mai puţin şi cea mai mare parte dintre ei folosesc reţeaua socială fără supravegherea părinţilor. Lucrul acesta îi expune unor ameninţări grave, că viruşii, furtul de identitate sau agresorii sexuali, anunţă organizaţia de protecţie a consumatorilor Consumer Reports, conform AFP.

Politica de utilizare a Facebook restricţionează accesul copiilor mai mici de 13 ani, însă mulţi dintre aceştia, sau chiar părinţii lor, încalcă regula şi întroduc o dată de naştere falsă atunci când îşi construiesc un profil pe reţeaua de socializare”( http://www.adevarul.ro/actualitate/social/facebook-retea-copii-hartuiti-pericol_0_479352572.html ).

Referitor la acest studiu, consider ca parintii acestora ar trebui sa se preocupe mai mult de minori si sa fie atenti la ceea ce fac copii lor in spatiul virtual. Acesti ar trebui  sa incerce sa vorbeasca deschis cu copiii despre pericolele de pe Internet si sa le explice cat de important este sa nu lasam la indemana oricui datele personale. Un alt lucru pe care ar trebui sa il faca este sa stabileasca un timp maxim de navigare pe calculator.

De asemenea  pentru a impiedica accesul pe anumite pagini acestia ar putea  instala soft-uri care sa filtreze cautarile si paginile pe care copii le acceseaza.

Din punctul meu de vedere,prin punerea in practica a acestor masuri, numarul copiilor care cad prada infractorilor din spatiul virtual s-ar reduce.

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: