//
cititi...
Securitate pe Internet

Securitate pe Internet- Siguranta datelor personale

Revelaţia de adrese IP, non-personal-identificabile profile, şi alte informaţii similare ar putea deveni acceptabile compromisurilor pentru confortul pe care utilizatorii l-ar putea folosi ca soluţii necesare pentru a suprima aceste detalii în mod riguros.În scopul de a păstra informaţiile lor private,utilizatorii internetului trebuie sa fie atenti la ceea ce prezinta ,la completarea formularelor şi cumpararea marfii.Trebuie sa fim foarte atenti cand ne publicam datele personale , de exemplu să nu dam numele complet , adresa noastra sau orice alte informaţii personale care ar putea fi folosite pentru a accesa cu uşurinţă conturile noastre, doar daca informatiile primite arata ca societatea respectiva sau persoana fizica sunt legitime.
„Există, de asemenea, multe grupuri guvernamentale care protejeaza intimitatea noastră şi siguranta noastra pe Internet. Comisia Federală de Comerţ (FTC), subliniază că protejarea unui număr individual de securitate socială în timp ce se ocupă cu lucruri de pe Internet este foarte importantă.-Sa fii atent la coşul de gunoi şi e-mail-urile care sunt primite pe Internet. Hackerii pot accesa cu uşurinţă aceste importante e-mail-uri. Parolele trebuie sa nu poata fi accesate sau aflate cu usurinta. -Verifica sursele pentru a te asigura că sunt în siguranţă pentru a oferi informaţii cu caracter personal.” (http://en.wikipedia./wiki/Internet_privacy)“Regulamentul Bancii Nationale privind cunoasterea clientelei bancilor a fost mana cereasca pentru hackeri. Legal, clientii bancilor trebuie sa se prezinte personal la ghisee, cu actul de identitate, pentru actualizarea datelor de identificare. Infractorii informatici s-au folosit insa de acest lucru pentru a cere romanilor, pe mail, datele personale, bazandu-se pe comoditatea lor si dorinta de a scapa de un drum la banca. In ultimul timp, mai multe valuri de phishing  au fost identificate de specialisti. Hackerii cer clientilor sa completeze un formular electronic, atat cu datele lor de identificare, cat si cu detalii privitoare la cont si la banca.” (http://www.ziare.com/internet-si-tehnologie/internet/ai-grija-ce-scrii-pe-internet-se-fura-date-personale-1008844)
Reguli pentru siguranta mail-ului
“Calculatorul de pe care se fac operatiuni critice sa fie pastrat cat mai curat, fara jocuri sau alte programe downloadate de pe Internet, din surse nesigure. Parolele de acces trebuie sa fie cat mai complexe si schimbate periodic. PIN-urile cardurilor sa nu fie transmise niciodata pe Internet si nici salvate in calculator. In cazul in care exista suspiciuni asupra vreunei tranzactii, utilizatorul trebuie sa contacteze cat mai repede institutia responsabila cu respectiva tranzactie, pentru anularea ei”(http://www.ziare.com/internet-si-tehnologie/internet/ai-grija-ce-scrii-pe-internet-se-fura-date-personale-1008844)

Florentina Caragea

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: