//
cititi...
Uncategorized

Deontologia profesionala si legislatia in jurnalismul multimedia

Stim cu totii cat de important este ca un jurnalist sa cunoasca etica si deontogia profesionala si bineinteles legislatia, de aceea astazi va voi informa cu privire la ceea ce trebuie sa cunoasca si sa respecte cei ce lucreaza in institutiile media. Declaratia indatoririlor jurnalistice
. Acestia trebuie sa respecte adevarul in virtutea dreptului pubilc de al cunoaste,sa apere libertatea informatiilor a comentariului si al criticilor, sa publice doar informatii a caror origine este cunoscuta sa nu suprinda informatiile esentiale si sa nu falsifice documente.
Orice jurnalist demn de acest nume isi face o datorie din a respecta principiile sus mentionate care sunt mult mai multe decat cele scrise anterior, recunoscand legile universale ale fiecarei stiri . Aceste reguli fundamentale se regasesc in majoritatea codurilor dar trebuie sa stiti ca fiecare cod se distinge prin prezenta sau absenta anumitor exigente.
Astazi sunt multe modalitati care trebuiesc deblocate pentru a putea avea o mai buna viata pentru indivizi si comunitati deasemenea. Acestea pot fi actuale, reale si chiar invizibile. Ele pot fi identificate si descrise ca un numar de povesti spuse: audio, video si fotografie.Oricine cu o video camera, un telefon mobil sau un computer este binevenit sa ne spuna poveste lui in varianta online cu ajutorul internetului- o noua tehnologie de comunicare in mass media sau varianta print(ziare/ revista).
Ca o scurta recapitulare, multimedia stim cu totii ca inseamna posibilitatile pe care ne ofera acest domeniu in imbinarea textului cu fotografii, audio si video, cu alte cuvinte sa adaugam valoare de informatie textului. In concluzie stirea este ce este, dar intrebarea este cum o construieste jurnalistul din ori domeniu media? Intrebarea pare simpla la prima vedere insa cei din aceasta meserie stiu ca intotdeauna ai ce invata si oricand este loc de mai bine atat in varianta print cat si in cea online a jurnalismului multimedia. ( www. jurnalism multimedia .wordpress.com/tag/jurnalism-multimedia, http://www.cji.ro)

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: