//
cititi...
Reţele sociale

Super prietenii de pe Facebook

Problema securitatii pe internet nu este o noutate. Utilizatorii din toata lumea se confrunta zilnic cu probleme precum conturi sparte sau informatii private furate, insa, acest lucru nu se datoreaza lipsei de interes al marilor giganti din online.

Facebook, de exemplu, are in jur de 300 de angajati cu norma intreaga ce lucreaza pentru a imbunatati securitatea si siguranta propriilor utilizatori. Astfel, compania Facebook aduce mereu imbunatatiri in domeniul sigurantei, cea mai noua dintre acestea fiind introducerea „super prietenilor” (trusted friends) cu ajutorul carora se pot recupera conturile ce au fost sparte.

Cum functioneaza?

Trebuie alesi 5 prieteni (de la pagina de Security Settings) in care ai incredere si pe care ii poti contacta foarte usor. A nu se intelege ca acesti prieteni iti vor putea accesa contul de pe Facebook. Ei doar te vor ajuta sa-ti recuperezi parola.

Cand observi ca iti este blocat accesul pe site si nu te mai poti loga, iei legatura cu doar 3 dintre prietenii alesi pentru a primi un cod de la fiecare dintre acestia, coduri ce te vor ajuta sa-ti resetezi informatiile de logare.

Cei de la Facebook au anuntat cu mandrie ca doar 0.06% din logarile dintr-o zi sunt facute de pe conturi ce au fost sparte. Chair si asa, avand in vedere numarul mare de utilizatori (in jur de 750 de milioane in intreaga lume), acest procent inseamna un numar de aproximativ 600.000 de logari de pe conturi furate.

Pentru a cunoscute toate modificarile ce au fost facute in ultima perioada pentru a imbunatati securitatea de pe Facebook, puteti accesa acest infografic.


Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: