//
cititi...
Tehnologii noi de comunicare

10 lucruri pe care nu le stiai despre Steve Jobs

Exista, de ceva vreme, pe internet, mesajul cu cele trei mere care au schimbat lumea: primul, muscat de Eva,Steve Jobs, CEO Apple (1997-2011) al doilea, cel care i-a cazut in cap lui Isaac Newton si al treilea, cel pe care Steve Jobs l-a oferit intregii lumi. Cel din urma, este cel care a schimbat constant fata tehnologiilor de comunicare din ultimii 10 ani. Steve Jobs a fost cel care si-a putut imagina ca orice om de pe planeta poate avea un computer pe biroul lui si, apoi, a transpus aceasta idee in realitate. Iata cateva lucruri pe care, poate, nu le stiati despre omul care a fost Steve Jobs.

  1. S-a nascut, la San Francisco, intr-un cuplu necasatorit, tatal fiind sirian si mama, americana. A fost adoptat de o familie din Sillicon Valley, California.
  2. A calatorit in India, In cautarea iluminarii spirituale si s-a intors de acolo, budist convins.
  3. Desi co-fondator al companiei Apple Computer, a fost demis, in 1985, de catre seful executiv al companiei, in urma unor neintelegeri.
  4. In 1986 a fondat o noua firma de computere: NeXT Computer. Aceasta a fost, in cele din urma, cumparata de Apple in 1996, acest lucru insemnand intoarcerea lui Steve Jobs la compania co-fondata.
  5. A contribuit la transformarea computerelor de marimea unei camere in computere care sa incapa pe orice birou.
  6. A fost CEO al firmei PIXAR cu care a cunoscut un mare succes odata cu lansarea filmului de animatie, Toy Story, in 1995.
  7. Cand Disney a cumparat firma PIXAR, in 2006, Steve Jobs a devenit cel mai mare actionar unic al Disney, detinand aproximativ 7% din actiunile companiei.
  8. S-a casatorit, in 1991, cu Lawrence Powell cu care a avut 4 copii: Lisa, Reed, Erin si Eve.
  9. In octombrie 2003 a fost diagnosticat cu cancer pancreatic, boala cu care a trait 7 ani si din cauza careia a murit in octombrie 2011.
  10. Steve Jobs a schimbat lumea tehnologiilor de comunicare, printre altele, introducand si aplicatii care ii ajutau pe oamenii cu dizabilitati sa foloseasca gadget-urile Apple.
Surse: 
http://vplay.ro/watch/ru4wz7a3/
http://en.wikipedia.org/wiki/Steve_Jobs#Death
foto: http://www.rosuvictor.ro/2011/08/steve-jobs-si-a-anuntat-demisia-de-la-conducerea-apple/
Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: