//
cititi...
Promovare virală

Aparitia publicitatii online

Fie in ziare sau pe internet, pe strada sau in mijloacele de transport, la radio sau la televizor zilnic intilnim sub diverse forme – publicitatea.  Aceasta activitate ajuta comerciantii sa-si vinda produsele prin promovarea lor.  Aceasta poate avea sau nu succes, totul depinde de strategia si de forma pe care o adopti. Dar mai intii sa vorbim despre cind a aparul publicitatea.

Despre o forma a publicitatii putem vorbi  i.e.n  fiind reprezentata prin semne, pictate pe peretii unei cladiri. Mai tirziu au urmat si alte forme de publicitate cum ar fi „strigatorii”, (care erau angajati de catre comerciantii pentru  „a fali” produsele sau calitatea acestora), „fluturasii”, bucati mici de hirtie etc.

Dezvoltarea tehnologiilor a facut ca publicitatea sa progreseze. Deci putem vorbi despre mai multe modalitati de-a transmite un mesaj catre public.

Publicitatea online  este o forma de a promova in Internet.  Aparuta odata cu primele pagini comerciale web, publicitatea online a produs o schimbare esentiala pentru companii. Faptul ca sunt mai multe moduri in care se poate face  publicitatea online (bannere, reclame text  etc), face ca mesajul sa ajunga mai repede la consumator, sa fie mult mai generos, sa ofere mai multe detalii iar promovarea sa coste mai putin. Atunci cind deschidem o pagina web suntem de-a dreptul „bombardati” cu reclame care mai de care colorate, unele chiar animate toate avind acelasi scop de a vinde. Acest fapt dovedeste ca aceasta forma de publicitate, prin intermediul Internetului, este cea mai eficienta in obtinerea rezultatului dorit.

Surse:
http://ro.wikipedia.org/wiki/Publicitate

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: