//
cititi...
SEO

O istorie s(e)omptuoasă

Da, ştiu. Istoria… Încă retrăiţi momentele de coşmar din timpul şcolii, când parcă 1800 se încurca cu 1900 sau invers. Dar staţi aşa, nu căscaţi , nu oftaţi şi nu daţi încă X, trageţi aer în piept şi călătoriţi alături de mine prin rândurile care urmează.

Dacă nu ai o istorie a ta nu exişti! Şi nu „dacă nu ai facebook nu exişti”, cum aud des în ultima perioadă. Oricare dintre noi duce în spate o istorie, mai „grea” sau mai „uşoară”, dar o are. Chiar şi telefonul, e-mailul sau browser-ul prin care accesaţi preasfântul internet are undeva, acolo sus, prin stânga sau prin dreapta, o „history”.

Online Seo Services

Deci, dacă tot am stabilit că istoria e importantă şi contează, să trecem la lucruri la fel de importante. Astăzi vom zbura cu maşina timpului de prin ’90 până astăzi. Da, cam atâţia ani de existenţă are SEO (Search Engine Optimization). Se spune că pe la mijlocul anilor 1990 au început să fie optimizate site-urile pentru motoarele de căutare, proprietarii lor admiţând rapid valoarea „invenţiei” minune care aduce un număr mai mare de vizitatori (sau trafic, în termeni mai noi), prin urmare mai mulţi bani.

Totodată, această reacţie pozitivă i-a determinat pe practicanţii SEO să se împartă în „bad boys” (băieţi răi) şi „good boys” (băieţi buni). Astfel s-a dezvoltat metoda de:

  • white hat” (pălărie albă) = care se referă la tehnicile SEO considerate legale pentru promovarea site-urilor în cadrul motoarelor de căutare;

şi

În timp, tehnicile SEO au evoluat, s-au dezvoltat, şi au început să apară pe bloguri şi forumuri, chiar româneşti, sfaturi şi idei despre cum trebuie construite paginile web pentru a fi optimizate cât mai bine.

În România, SEO reprezintă un domeniu de activitate relativ nou, având o istorie destul de scurtă. „Atunci când la noi acest subiect rămânea unul tabu, în alte ţări dezvoltate o nouă piaţa se crea, o piaţă ce avea să evolueze rapid şi fără precedent. De la simpla submitere în motoarele de căutare, la conceptul de Page Rank şi până la analiza comportamentului utilizatorului pe o pagină, evoluţia roboţilor de indexare este una enormă.

 Da, o grămadă de termeni nefamiliari pe care îi voi deconspira în post-urile ce vor urma. Iar pentru că o imagine spune mai mult decât 1000 de cuvinte, vă las să descoperiţi singuri o particică din istoria şi evoluţia SEO, practicându-vă în acelaşi timp şi talentul la limba engleză.

Greenlightsearch

Greenlightsearch

Şi, nu uitaţi că evoluţia internetului, SEO, a site-urilor şi a motoarelor de căutare au adus mai aproape de noi cunoaşterea şi au influenţat comunicarea.

Citiţi şi: “Ce? Cine-i SEO asta, ba?”

Advertisements

About andrapetrariu

Studenta in anul al III-lea la Facultatea de Litere a Universitatii "Al. Ioan Cuza" din Iasi, la Departamentul de Stiinte ale comunicarii, specializarea Jurnalism.

Discussion

Trackbacks/Pingbacks

  1. Pingback: Cu ochii pe SEO « Tehnici mediatice - November 11, 2011

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Arhivă

Advertisements
%d bloggers like this: