//
cititi...
Tehnologii noi de comunicare, Uncategorized

Noua moda: copiii si telefoanele mobile

Ar trebui sa aiba copiii telefoane mobile? Aceasta este intrebarea care sta pe buzele multor parinti in momentul in care copiii acestora le cer un telefon mobil. Inainte sa iei decizia de a face cadou un telefon mobil copilului tau, trebuie sa stii avantajele si dezavantajele acestui lucru.
Avantaje: unul dintre cele mai importante avantaje este acela ca parintii isi pot supraveghea copiii mai bine. De exemplu daca un copil vine singur acasa, de la scoala, este mai usor pentru un parinte sa stie unde a ajuns. Un alt exemplu este acela in care parintele intarzie cand vine sa-l ia pe copil de la scoala, iar acesta il poate contacta pentru a-i spune.
Dezavantaje: in primul rand ar fi cele legate de sanatatea lui. Datorita unor studii realizate in SUA, Germania, Suedia, s-a ajuns la concluzia ca radiatiile telefoanelor mobile pot sa pericliteze sanatatea celor mici. Ei sunt foarte usor afectaţi de radiatii, deoarece sistemul imunitar nu este in totalitate format, iar sistemul nervos nu a ajuns la maturitate. Creierul lor absoarbe de doua ori mai multe radiatii decat cel al unui adult. Apar probleme de natura neurologica: dureri de cap, lipsa concentrarii, probleme de memorie, epilepsie. Cei mici care utilizeaza telefonul mobil sunt expusi unui risc mare de a dezvolta tumori, inclusiv canceroase.Un alt dezavantaj ar fi ca, telefonul mobil il poate transforma in tinta unor agresiuni. De aceea, telefonul mobil al unui copil trebuie sa fie cat mai simplu, sa nu aiba acces la Internet si sa detina puţine minute de convorbire disponibile
Telefoanele mobile oferite copilului nu tin loc nici de babysitter nici de bodyguard. Mai degraba ele sunt pentru siguranta parintilor, sa stea linistiti ca puii lor vor avea la cine sa apeleze in cazul in care se intampla ceva.
http://adventist.md/archives/4092

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: