//
cititi...
Securitate pe Internet, Uncategorized

Riscurile “shopping-ului” de bilete de pe internet

Haideti sa analizam o problema de actualitate si sa vorbim putin despre meciul de fotbal care urmeaza sa aiba loc, teoretic, pe data de 15 noiembrie a.c., intre reprezentativa Greciei si nationala Romaniei. Nu ne intereseaza jocul in sine pentru ca nu suntem la Procesul sau Recursul Etapei, Minutul 91 sau orice alta emisiune de profil, ci ne axam mai mult pe modul in care putem intra in posesia biletelor.

S-a tot scris pe seama acestui subiect, s-a cautat indelung un adversar pentru “tricolori”, iar cand a fost gasit, selectionerul Victor Piturca a comentat ca jocul nu avea cum sa se dispute in Romania pentru ca aici jucatorii ar fi fost facuti “cu ou si cu otet”. Probabil ca merita, nu? In fine, dupa declaratia lui “Piti”, Federatia Romana de Fotbal prin persoana presedintelui Mircea Sandu, a emis un comunicat in care spunea ca jocul nu se va mai disputa.

La nici 24 de ore distanta, din nou oficialii de la Federatie au iesit in fata si au confirmat data, ora si locul disputarii meciului. 15 noiembrie, 21:45 (ora de Champions League, ce sa mai vorbim?!), Altach, Germania! Au fost anuntate si preturile biletelor: 9 euro in picioare si 12 pe scaune…Ca sa nu mai vorbim si despre cele de la categoria “business” pentru care platitorii vor trebui sa scoata 60 de euro din buzunar, dar vor beneficia de “hospitality” inainte cu o ora si la o ora dupa meci.

Intrebarea este daca merita sa investesti atatia bani intr-un fotbal care nu mai ofera altceva decat scandaluri si programari la DNA, din moment ce totul este nesigur intr-o tara corupta la maxim, si cand riscurile internetului devin tot mai mari. Cum ar fi sa comandam bilete la o anumita categorie si sa ne trezim ca primim altele la o categorie care practic ofera conditii la preturi mai mici? Sau cum ar fi sa comandam biletele si sa aflam ca dintr-o eroare de sistem, desi am platit pentru ele, nu figuram pe lista de asteptare? Sau mai rau decat atat! Sa le solicitam si sa aflam apoi ca meciul nu se mai joaca! E scenariul cel mai delicat si care ne lasa fara nicio replica. Poate doar ne pozitioneaza pe o lista mare si parca interminabila de persoane care vor sta la cozi pentru a-si recupera drepturile financiare cuvenite. Romania e tara tuturor posibilitatilor si fie ce-o fi, vorba lui Basescu, n-avem de ales decat “Sa traiti bine!”.

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: