//
cititi...
Tehnologii noi de comunicare

Tehnologia – prieten vs. dusman

        Suntem in secolul vitezei fapt pentru care relatiile moderne nu seamana deloc cu cele din trecut. In ceea ce priveste comunicarea, noile tehnologii anunta simplificarea relationarii dintre oameni. De cativa ani, putem avea conversatii cu oricine, indiferent de locatia acestuia, ne putem vedea la webcam, exista posibilitatea video-conferintelor, sau cu ajutorul tehnologiei telefoanelor mobile putem comunica prin apeluri telefonice sau sms-uri. Aceste mijloace de comunicare au fost primite cu caldura de oameni, fiindca aparent totul pare mai usor.  Din pacate aceste mijloace moderne tind sa inlocuiasca tot mai mult adevarata interactiune dintre oameni, desi ar fi trebuit sa vina in completarea comunicarii reale.

       Consider ca eficenta acestor metode este de necontestat, fiindca aparent totul pare mai usor… dar din pacate aceste canale  care ne permit sa ajungem la cineva  tind sa inlocuiasca  tot mai mult adevarata interactiune, comunicare dintre oameni. Astfel oamenii interactioneaza pe internet, in loc sa discute la un ceai, sau au o sesiune de sms-uri in loc de o discutie fata-n-fata. Revin asupra aspectului ca sunt de acord cu noile tehnologii de comunicare, dar numai pana la punctul in care aceste nu ajung sa inlocuiasca comunicarea clasica verbala.

       Cu siguranta ca Messenger-ul, Facebook-ul, telefonul si comunicarea online aduc beneficii majore asupra cunoasterii interlocutorilor, prin inprovizatiile inedite ale tehnologiei, dar daca ne propunem ca situarea pe un scaun, in fata unui calculator sa determine in viata noastra o comunicare care ne poate primejdui, atunci iluzia cunoasterii depinde direct de progresul tehnologiei. Sa nu lasam ca relationarea, comunicarea cu cei din jur sa depinda de aparatura electroica, sa nu cadem in iluzia ca o cunoastere printr-un chat din spatele unui paravan este eficenta si corecta. / Ana-Maria Savin

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: