//
cititi...
Tehnologii noi de comunicare

Tehnologia touchscreen

Cei mai multi dintrei noi am avut la inceput un telefon mobil cat mai simplu si usor de utilizat. Nici nu aveam nevoie de unul mai sofisticat pentru ca era suficient de bun si isi indeplinea cu succes “ functia”. Daca acum telefonul mobil a ajuns punctul slab a multora ( spun asta pentru ca odata intrati in posesia lui nu mai putem renunta sa il utilizam ) , pe vremuri era suficient faptul ca puteam lua legatura cu cei apropiati. Acum folosim telefonul mobil nu doar pentru a suna ci si pentru jocuri, internet, fotografie, s.a.

Evolutia telefoanelor mobile pe piata romaneasca a luat amploare tot mai mult in ultima perioada. Telefoanele mobile sunt din ce in ce mai performante, au multiple functii si folosesc tot in mai multe scopuri.

Am sa ma opresc, insa, asupra “ fenomenului aparitiei telefoanelor mobile cu touchscreen”, daca pot spune asa. Mai simplu de utilizat si mai comod pentru toata lumea, telefonul mobil cu touchscreen a pus in umbra obisnuitul telefon mobil, care necesita mai mult decat o simpla atingere a ecranului.

( Sursa foto: http://www.kaz3.info/88-de-jocuri-pentru-telefoane-cu-touchscreen-jocuri-telefoane-touchscreen.html )

Am sa va prezint, in continuare, 3 telefoane mobile cu touchscreen, care  detin primele 3 locuri din “top 10 telefoane mobile cu touchscreen din2011”.

Locul 3 este ocupat de telefonul mobil Samsung Galaxy S in valoare de 510 euro. Are un sistem de operare Android 2.3, ecran Super AMOLED capacitiv touchscreen cu 16 milioane de culori ,  procesor de 1 GHz ARM Cortex – A8 si o camera de 5 megapixeli.

Pe locul 2 se afla telefonul mobil Apple iPfone4 in valoare de 590 euro. Are un sistem de operare iOS 4, ecran touchscreen de3.5 inch cu 16 milioane de culori, procesor de 1 GHz Apple A4 si o camera de 5 megapixeli.

Si, in sfarsit, locul 1 este ocupat de telefonul mobil HTC Desire HD in valoare de 600 euro. Are un sistem de operare Android 2.2 Froyo, este un smartphone cu un ecran touchscreen de4.3 inch cu 16 milioane de culori, procesor de 1 GHz Scorpion si o camera de 8 megapixeli.

Sursa: http://telefoanemobilenoi.info/2011/cele-mai-tari-telefoane-cu-touchscreen-in-2011/ .

Intr-un articol aparut pe gandul.info se precizeaza ca: “Japonezii au inventat touchscreenul, astfel au creat o functie care combina vibratiile cu un senzor de presiune. Cand utilizatorii apasa pe o litera, ei au, pe langa feedbackul vizual, si senzatia ca au apasat un buton real”.

Tehnologia touchscreen detine un loc important in evolutia noilor tehnologii de comunicare. Si-a marcat un teritoriu vast si a castigat notorietate. Un telefon mobil cu touchscreen, pe langa faptul ca este mai comod si usor de utilizat, are si un design mai placut. Majoritatea detin un astfel de telefon.

Advertisements

About cristinagireada

Grupa I A

Discussion

Trackbacks/Pingbacks

  1. Pingback: Existenta calculatorului. Dependenta de “viata virtuala”. « Tehnici mediatice - November 16, 2011

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: