//
cititi...
Uncategorized

Sunt tabletele personale(I-Pad) un inlocuitor adevarat pentru un PC?

Un calculator tabletă, numit și simplu tabletă (din engleza de la tablet computer), este un tip constructiv de calculator portabil, devenit posibil prin continua miniaturizarea componentelor electronice precum și pe baza unor invenții tehnologice ingenioase.

Tabletele sunt dispozitive extrem de personale. De aceea, s-a creat o familie de tablete care are ceva pentru fiecare, inclusiv caracteristici de divertisment şi conţinut pentru consumatori, sau caracteristici business care îmbunătăţesc productivitatea pentru profesionişti, precum şi securitatea şi flexibilitatea pentru managerii IT.

Tabletele oferă conectivitatea HDMI, fiind certificate pentru Netflix, astfel fiecare seară poate devenit o seară de filme. Construite pe baza expertizei Lenovo în inovaţie, calitate şi fiabilitate în computere personale.

Tabletele IdeaPad şi ThinkPad sunt dotate cu procesoare mobile NVIDIA Tegra 2 dual-core, ce oferă pe lângă puterea mare de procesare un consum de energie scăzut pentru a maximiza viaţa bateriei. „Consumatorii pot beneficia acum de toate oportunităţile oferite de navigarea pe web cu Flash, experienţă de jocuri la calitate de consolă, video la înaltă definiţie şi streaming Netflix.

Ei bine tabletele ThinkPad au ajuns şi la noi, fiind potrivite pentru utilizarea acasă sau la birou. Noile tablete sunt echipate cu sistem de operare Android 3.1 oferind acces la nenumărate aplicaţii din Android Market precum şi aplicaţii testate pentru dispozitivele Lenovo în Lenovo App Shop.Acestea sunt obligatorii pentru tabletele din ziua de azi. http://www.chip.ro/

Calculatoarele tabletă au următoarele trăsături:

 • este un calculator relativ mic, mobil (= conectabil fără fir la rețeaua de telefonie celulară) și portabil. Face parte din clasa de dispozitive Internet Mobile (Mobile Internet Devices).
 • Mobile relativ mare (cu diagonala începând de la cca 22 cm = 9 țoli), poate fi ținut cu una sau ambele mâini; sensibil la atingere (touchscreen); color; bună rezoluție
 • Nu dispune de tastatura. La nevoie este afișată pe ecran o tastatură virtuala. La unele modele se poate atașa un pen și/sau o tastatură separată.
 • Nu dispune de disc dur și nici de unitate de cd/dvd/Blue-ray. Dispune de obicei de un SSED(disc virtual, electronic).
 • Conectivitate fără fir la iNTERNET prin WI-FI (WLAN), GSM (telefonie mobilă celulară) sau UMTS. Eventual și conectivitate prin cablu la UNRUTER Internet. Acces deplin la Internet.
 • Unele tablete sunt din punct de vedere constructiv și funcțional PC-uri în miniatură care folosesc Windows sau Unix. Acest tip constructiv se numește „PC tabletă”.
 • Unele tablete oferă acces standard la sisteme de operare și la tot softwareul instalat, la fel ca la un PC obișnuit.
 • Posibilități restrânse de conectare prin fir la diverse aparate / dispozitive suplimentare, uneori USB.
 • Unele modele dispun de 1 sau chiar 2 camere de luat vederi
 • Ca sursă de energie computerele tabletelă folosesc acumulatoare de mare capacitate.
 • Tot hardwareul calculatorului este construit și integrat în spatele ecranului (asemănător cu calculatoarele personale de tip all-in-one)
 • Cu toate astea are o grosime acceptabilă și o greutate mică, fiind portabil.
 • http://ro.wikipedia.org/wiki.
 • Cateva tipuri de tableta sunt urmatoarele:
 • Slate: desemnează varianta standard. Este o tabletă la care se poate atașa o tastatură reală (cu sau fără fir)
 • Convertibil: un notebook cu tastatură reală integrată, dar care poate fi ascunsă prin glisare în spatele ecranului. Acesta este și modul normal de folosire.
 • Hibrid: este o tabletă la care se poate atașa o tastatură reală de aceleași proporții, formând împreună un netbook; de ex. modelul AcerIconia Tab W500.
 • Booklet: conțin 2 ecrane senzitive de tip touchscreen, dintre care unul afișează permanent o tastatură virtuală.
 • Pentru mine,  tableta iPad inlocuieste PC sau laptop-ul pentru navigat pe web cand stau in pat, pentru citit carti online,  pentru scris un articol la agentia de stiri a Universitatii Alexandru Ioan Cuza, atunci cand sunt in tren  in drum spre casa.. Practic tableta iPad inlocuieste un laptop pentru task-uri mici atunci cand sunt plecata sau ma relaxez insa atunci cand sunt acasa tot PC-ul sau laptop-ul sunt cele mai importante pentu mine. Motivul din spatele acestei alegeri este simplu: tableta iPad este un dispozitiv mobil care nu-mi permite sa fac nici macar jumatate din lucrurile pe care le fac pe un calculator atunci cand sunt acasa insa atunci cand sunt plecat si nu pot utiliza un laptop, tableta iPad devine cel mai bun prieten.http://www.idevice.ro.. Tableta iPad este foarte buna cand calatoresti pentru ca o folosesti mult mai usor decat un laptop, este mult mai usor sa o iei cu tine pe drum, are o autonomie a bateriei mult mai buna insa cand vine vorba de utilitate, un sistem de operare complet este alegerea potrivita.

 

 

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: