//
cititi...
Tehnologii noi de comunicare

Asus lansează în decembrie, prima tabletă cu procesor quad-core

Luna viitoare Asus Romania va lansa pe piața prima tabletă bazată pe un CPU cu patru nuclee de procesare sub numele de Eee Pad Transformer Prime. Procesorul Tegra 3 folosit în noua tabletă este fabricat de NVIDIA și funcționează la o frecvență de 1,3Ghz. Primul dispozitiv dotat cu procesor quad-core are capacitatea de a se transforma şi în laptop.

Tableta are o diagonală de 10,1 inci și folosește un display Super IPS+ cu o rezoluție de 1280×800 de pixeli. Are o grosime de 8,3 milimetri și o greutate de 586 de grame. Este confecționată din aluminiu și este disponibilă în două culori: gri ametist și auriu șampanie.
Transformer Prime are 1 GB de memorie RAM și 32 sau 64 GB spatiu de stocare. Aceasta include și două camere foto-video, una frontală de 1,2 megapixeli și o cameră principala de 8MP, care are capacitatea să înregistreze și clipuri video Full HD. În corpul tabletei este integrată o ieșire video HDMI, iar prin adăugarea dock-ului cu tastatură utilizatorii au în plus și un port USB și slotul pentru carduri SD.

Pentru început gatgetul va folosi varianta 3.2 a sistemului de operare Google Android, urmând apoi să primească un update la versiunea 4.0 “Icecream Sandwich”. În functie de piață, prețurile vor varia, de la 499$ la 599$.

Vedeti aici un filmulet cu cateva detalii despre ce am prezentat anterior. http://www.youtube.com/watch?v=r-iU5MxSIZA&feature=related

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: