//
cititi...
Securitate pe Internet

ATENTIE!! la plata pe internet

In ziua de azi tot mai multi prefera sa-si faca cumparaturile de pe internet. Aceasta metoda intr-adevar este una mai simpla, ce reduce din timpul pierdut prin supermarket-uri. Insa, pentru aceasta tot mai multi isi utilizeaza cardurile de credit si de multe ori raman dezamagiti ca au luat teapa. Platile online se folosesc de foarte mult timp, iar in urma acestui lucru toti cei care participa au invatat foarte multe lucruri din propriile greseli. Chiar daca exista companii care sunt autorizate sa faca tranzactii online si au aceste standarde impuse nu inseamna ca platile pe internet sunt inca sigure. De ce ? Pentru ca in momentul in care tu faci plata catre un comerciant folosind cardul tau trebuie sa fii sigur in primul rand ca acel comerciant este unul sigur si de incredere, apoi trebuie sa verificati pagina pe care puneti detaliile card-ului dumneavoastra.

Atunci cand faci cumparaturile pe internet ia anumite masuri de precautie:

  • intotdeauna verifica daca “vanzatorul” este un furnizor real si foarte cunosct, si ca site-ului indica datele sale, inclusiv adresa. evita introducerea numarului de card, ca dovada de varsta sau pentru orice alt motiv, si in orice caz, punere in intarziere accesul liber la site-uri care necesita, de asemenea, din diverse motive, informatiile cardului de credit
  • evitati sa utilizati numarul cartii dvs de credit la site-uri ce nu sunt protejate de sisteme de securitate internationala, recunoscut de catre lacatul care apare pe ecran si a certificatului de securitate relevante (pentru a aplica certificatul de securitate, faceti dublu clik pe pictograma de blocare) In interiorul certificatului , numele afisat langa “eliberat la” trebuie sa corespunda sau cel putin sa fie similar cu cel al site-ului pe care il vizitati. Daca numele este foarte diferit sau nu sunt siguri de autenticitatea unui certificat, sa nu introduceti datele dvs personale, evitati sa faceti orice altceva si parasiti acel site imediat.
  • luati intodeauna un act de la site-ul de la care a-ti achizitionat ceva, cititi cu atentie conditiile de serviciu, precum si orice clauze contractuale.
  • Acordati o atentie deosebita la conditiile de plata a serviciului : de multe ori, plata ocazionala e, de fapt, semnatura unui abonament inconstient si repatate taxe lunare.
  •  Abtineti-va de oferte “Incredibil de Profitabil.” Daca nu sunt initiative ale companiilor cunoscute si in care aveti deja incredere, va puteti trezi cu surprize neplacute.

Bineinteles intodeauna este un risc mai mare in momentul platilor pe internet decat daca mergi fizic la magazin, ca de exemplu se poate intampla ca produsele sa nu iti mai ajunga niciodata si nici banii sa nu-i vezi inapoi.

Advertisements

About Liudmila Carta

Studenta anul III, la Facultatea de Litere, departamentul de Jurnalism si Stiinte ale Comunicarii din cadrul Universitatii "A.I. Cuza, din Iasi

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: