//
cititi...
Relaţii publice online

Avantajul folosirii Internetului in PR

De-a lungul timpului internetul si-a facut loc in Media, ajutand la extinderea si dezvoltarea ei. Desi unii spun ca aparitia internetului nu a facut decat sa inlocuiasca presa scrisa, utilizarea noii tehnologii a facut ca Media sa creasca si sa devina mai usor accesibila publiului larg. Datorita caracteristicilor internetului de a se putea adresa mai multor tipuri de consumatori si datorita faptului ca in momentul in care o anumita companie isi desfasoara o activitate online, aceasta activitate intra automat in sfera relatiilor publice, rezultatul consta in mai multe castiguri decat pierderi.

Un alt avantaj considerabil a utilizarii internetului in aceasta sfera ar fi faptul ca jurnalistii nu mai au acelasi rol in transmiterea informatiilor catre consumator iar uneori acest rol este de neglijat. Astfel, relatia dintre companie si consumator se poate face in mod direct, prin  intermediul acestui mediu virtual, fara a fi necesara interventia jurnalistilor.

Cea mai important avantaj din acest punct de vedere cred ca este cel financiar, costurile in  mediul online in ceea ce priveste PR-ul sunt mult mai mici decat cele din mediul traditional. De asemenea interactivitatea oferita de mediul virtual este una incontestabila, una pe care mediul traditional nu o poate invinge. Se poate comunica cu foarte mare usurinta cu publicul tinta si nu numai, se pot obtine feedback-urile mult mai rapid si mult mai eficient, timpul de reactie fiind mult mai scurt in acest mediu. Faptul ca se pot face modificari la minut, se pot oferi raspunsuri, se posta materiale de completare sau clarificatoare.

Metodele PR-ului online pot fi folosite si adaptate mediului virtual in asa fel incat acestea pot fi inbunatatite iar rezultatele vor fi obtinerea de beneficii si avantaje in mentinerea legaturii cu publicul respectivei organizatii. In acest mod nu mai exista bariere geografice, informatiile online putand fi accesate de oriunde.

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: