//
cititi...
Promovare virală

Câte ceva despre publicitate

Maltzer  susținea că  “ființele umane își construiesc realitățile în cadrul unui proces de interacțiune cu alte ființe umane, iar într-o societate de tip comunicațional publicitatea joacă un rol deosebit de important în această construcție si impunere a realității” [1]  (Bădescu 1996).

Publicitatea schimbă individul dar și societatea, chiar dacă nu ne dăm seama.  Mesajele transmise prin media, atât conținutul cât și imaginile sau filmulețele, au un impact asupra formarii noastre ca individ. Unele virale transmit realitatea, și cum nimic nu este perfec, prin intermediul publicițății acestea ne prezintă dar în același timp ne conving cât de ușoară și frumoasă poate fi existența noastră dacă  cumpărăm sau utilizăm un anumit produs.

Pentru a capta atenția publicului nu este neapărat nevoie de  idei sofisticate.  De obicei reclamele au la bază idei simple dar care au acel “ceva”  și care fac  produsul  să aibă succes pe piață. Imaginile domină cuvintele atunci cînd ne referim la mesajul pe care ni-l transmite un viral. Precum am observant în publicitatea nu întâlmin multe cuvinte pentru a produce un impact asupra publicului(în unele da, totul depinde de scopul și ideea pe care doresc să o implementez). Imaginea are puterea de a transmite anumite stări, de a face mesajul inteligibil, captivant, emoționant etc.

În fond ce este publicitatea și care este scopul ei? Este un spectacol care are scene dramatice, colorate, frapante, care urmarește să influențeze decât să informeze, să  vorbească și despre alt ceva decât despre produsul pe care-l promovează.


[1] Introducere în publicitate- Dan Petre, Mihaela Nicola

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: