//
cititi...
Promovare virală

Cum putem sa ne promovam pe net

Daca aveti un site,fie el blog sau de orice fel chiar si comercial (ex: magazin),pentru a avea vizitatori ,trebuie ca acesta sa fie promovat pe internet .Promovarea website-ului se pot face prin campanii platite ca cele de la Adwords,campanii ce au  ca tinta aducerea website-ului pe prima pagina a modulelor de cautare.

Profitand de prezenta pe prima pagina a modulelor de cautare(de ex Google.com) tot mai multe firme sunt promovate pe internet ,profitand de aceasta oportunitate pentru a-si creste vanzarie sau pentru a-si fideliza clientii.Asadar pentru a promova un website de timp magazin trebuie urmat :

I.Deschiderea unei firme: poate fi atat un PAF cat si un SRL .Pentru statutul firmei ,obiectivul va fi comertul ,si eventual importul .

II. Alegerea unui nume de domeniu: cu cat adresa magazinului online este mai simpla si scurta cu atat mai bine .Daca magazinul se adreseaza pietei romanesti este de preferat alegerea unei extensii “.ro” inca daca magazinul se adreseaza un piete internationale atunci alegerea extensiei trebuie sa fie de tip”.com” .

III .Alegerea unui pachet de gazduire web: trebuie ca fisierelele magazinului sa fie gazduite pe un server.Este de preferat cumpararea unui pachet de gazduire o data cu numele de domeniu,care sa ofere performante, stabilitate, securitate.

IV.Creaza propriu-zisa a magazinului online: este recomdandata apelarea la o firma de webdesign.Website-ul trebuie sa asigure posibilitatea de inregistrare pentru  clienti,pentru a fi anuntati de ofertele noi sau pentru a nu fi nevoti la fiecare comanda sa lase dantele de contact.

V. Optimizarea magazinului: odata creata structura magazinului virtual, va trebui incluse in sursa paginilor cuvintele cheie si descrierile pe care se bazeaza (optimizarea se poate face prin SEO pentru o mai buna vizibilitate a magazinului virtual in cautarile prin intermediul motoarelor de cautare).

VI. Modalitati de expediere si plata : cea mai veche este prin expedierea coletelor cu plata la primire prin sistemul rambus sau plata online(Ex.: E-commerce BRD; PayPal)

VII.Promovarea magazinului online: fara o buna promovare ,toti pasi de mai sus sunt aproape inutili,trebuie pus accentul pe puternica campanie de promovare online.Asadar dupa optimizarea website-ului urmatoarea etapa este promovarea sa.Se poate face o promovare clasica prin afise, pliante, ziare, spoturi radio, chiar tv,dar promovarea cea mai importanta este cea pe web unde si aici trebuie “puse” afise” “impratit pliante”-adica puse bannere si link-uri pe alte site-uri.

Discussion

One thought on “Cum putem sa ne promovam pe net

 1. Buna ziua,

  E bine ceea ce scrieti. Este un indrumator bun. Puteti continua si cu alte detalii. Sunt multi care nu isi permit sa plateasca foarte multi banii companiilor care se ocupa de promovare. Asa ca trebuie sa o facem singuri. Ca sa facem asta ne trebuie cateva cunostinte elementare dar nu intotdeauna la indemana. Sfaturile sunt binevenite.
  De exemplu: Cum putem pune bannere? Cum putem pune link-ul nostru pe alte site-uri?
  V-as ruga sa explicati pasul 3 pentru necunoscatori. Ce inseamna sa cumperi un domeniu? Ce siguranta ofera acesta? Cum il putem administra? Ce costuri implica?

  Multumesc.

  Posted by Stefan | April 9, 2012, 4:59 pm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: