//
cititi...
Tehnologii noi de comunicare

Dominatia Facebook continua si in autobuze

Se stie foarte bine cat de” mega-cunoscut” si arhipopulat a devenit acest curent molipsitor Facebook. Cat de placut este sa iti petreci dupa-amiezile in fata calculatorului socializand cu spectaculoasa populatie a Terrei. Lasand ironia la o parte, ceea ce mi-a atras atentia zilele astea a fost ca acest curent chiar creeaza dependenta grava. Peste tot exista. S-a extins din calculatoarele de acasa pe strada, in autobuze, peste tot. S-a ramificat si continua sa ia amploare . Vad tot mai multe personaje de acest gen care nu se pot desprinde de facebook nici macar in drum spre serviciu, casa, facultate etc. Cum tehnologia avanseaza pe zi ce trece si “ne putem cara” internetul cu noi, acest fapt este prilej de bucurie, clar. Si am ajuns niste adevarati oameni  dependenti de un sistem care macar de ne-ar da de mancare. Fara sa ne dam seama am ajuns sa fim in cel mai aprig mod manipulati de un curent vicios. Am ajuns sa nu mai avem rabdare sa ajungem acasa sa ne desfatam in liniste socializand intens ci atunci cand prindem un moment liber intram de pe telefon pe facebook. Exemple sunt multiple. X este cu Y la cafeneaua Z. Shopping la magazinul D. In tren in drum spre H. Avem facebook pe telefon asadar profitam la maximum de asta. Daca ies undeva trebuie neaparat sa actualizez acest lucru “ca sa vada fataaaaa toti unde suntem”. Dintr-o statie de metrou ti-ai informat cei x mii de “prieteni”ce faci. Purtam conectivitatea cu noi dar nu ne dam seama ca asta ne transforma in sclavi. Trebuie sa ne luam doza zilnica de internet ca sa putem supravietui.

Nu vreau sa pozez in sfanta care nu acceseaza deloc aceste jucarii virtuale, insa se ajunge din ce in ce mai mult prea departe . Daca nu dam de cineva, simplu. Il gasim pe Facebook. Dar ce este acest Facebook? Manuscris de cnp-uri si dosare biografice?

Sa ne gandim cateva minute cam ce impact de audienta ar avea o stire simpla: Facebook-ul se inchide. Mii si mii de ziare si site-uri ar clocoti cu astfel de stiri pe tema asta. Iar mii de inimi ar fi distruse categoric. Iar inventatorul sau inventatorii sai ar fi aclamati si implorati sa anuleze decizia. Deja imi imaginez rumoarea starnita mai ceva ca la un al treilea razboi mondial. Am putea face o simulare pe aceasta tema si cu siguranta noi jurnalistii ne-am asigura pe un termen indelungat seria de stiri./ Otilia Popescu.

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: