//
cititi...
Tehnologii noi de comunicare

Quad-core smartphone by HTC

Am citit recent o stire care anunta lansarea unui nou model de smartphone HTC. Este vorba despre HTC Edge. Nimic nou, a citit multe articole ca acesta in ultma vreme. Ideea e ca acesta m-a impresionat, telefonul depaseste cu usurinta performantele calculatoarelor din multe scoli/universitati din Romania.

Sa va spun si cate ceva despre configuratia telefonului. Acesta opereaza pe Andriod 4.0, are un procesor cu patru nuclee de 1.5 GHz ( noul procesor Tegra 3), 1 GB RAM si 32 mb memorie interna. Pe langa toate cele mentionate, va avea si un ecran generos de 4.7 inch, capabil sa redea imagine in 720 p. Bateria este una pe masura 1800 mAh. Stim cu totii cat de problematica e bateria la un smartsphone. Va avea o capacitate de stocare a datelor de 32 GB, memorie a telefonului si va avea in modelul standard un card 16GB microSD.

Cei de la NVIDIA Tegra 3 sunt primii care vor pune un procesor quad-core pe un telefon mobil. Din cate mai stiu si eu nici macar calculatorul (cand este dotat cu quad-core) nu foloseste toate cele patru nuclee la efectuarea sarcinilor obisnuite, deci de ce sa vor sa implementeze si la un telefon mobil?

Cunoscatorii din domenu afirma ca HTC Edge va depasi ultmul model de iPhone dsponibil in aest moment pe piata. (“How to Kill an iPhone: the HTC Edge”  http://technorati.com/technology/android/article/how-to-kill-an-iphone-the/).

Introducerea pe piata a telefonului va avea loc la inceputul anului 2012.  Astept cu nerabdare lansarea si desigur reactia concurentei, care in mod cert va fi la inaltime. / Mugurel Rusu

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Arhivă

Advertisements
%d bloggers like this: