//
cititi...
Tehnologii noi de comunicare, Uncategorized

Razboiul PLASMA-LCD-LED

Totul a inceput cand cineva s-a trezit intr-o zi cu ideea ca si-ar putea monta televizorul pe tavan, in perete, sau pe un panou in biblioteca. Astfel s-au nascut si trei razboinici(PLASMA, LED-ul si LCD-ul)care duc o lupta acerba pentru cucerirea pretentiilor cumparatorilor.
De multe ori ti-ai pus intrebarea cand ai ajuns in magazin; ce sa aleg PLASMA HD sau LCD HD? Sau poate e mai indicat sa alegi sa iti alegi un LED care sa ii surprinda pe toti prin ceea ce stie sa faca.
Vom incerca in cele ce urmeaza sa iti dam cateva sugestii cum sa iti alegi unul dintre televizoare.
Cinci pasi pentru a face alegerea buna.
1. La inceputul povestii plasmele dominau deoarece ofereau un contrast mai bun si erau mai mari ca LCD-urile. Insa LCD-urile au venit pe piata cu un pret mai mic, astfel recuperand terenul pierdut. Tot la capitolul pierderi metionam ca plasmele au pierdut si prin faptul ca LCD-urile aveau un consum de energie mai mic decat plasmele. Pe scena apare un nou razboinic si anume LED-ul care are o tehnologie fresh, insa destul de scumpa.
2. Daca ai intentia sa folosesti televizorul pe post de monitor secundar la computer, LCD-ul este alegerea potrivita. LCD-ul ofera cea mai buna calitate cand vine vorba de imagini statice. Insa pentru imagini in miscare plasmele sunt pe locul intai.
3. Atat plasmele cat si LCD-urile au durata de viata apropiata, insa LED-urile au cea mai logeviva existenta. Nu trebuie sa te bazezi pe cifre deoarece durata de viata a fiecaruia va oscila de la un producator la altul.
4. Pentru televizoare care au diagonala mai mare de 50 inch, plasmele pot castiga detasat. Daca vrei sa iti cumperi un HD mare, Samsungul iti poate oferi plasme mai bune din punct de vedere tehnologic decat LCD-ul.
5. Pentru economia la consum LCD-ul poate fi cea mai buna alegere daca facem clasamentul in comparatie cu plasmele. Daca facem o ierarhie a celor trei LED-ul are cel mai scazut consum. Neonul-gazul care se gaseste in plasma necesita mai multa energie pentru a se aprinde, insa LED-ul are foloseste aproape jumatate din aceasta energie.

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Arhivă

Advertisements
%d bloggers like this: