//
cititi...
Reţele sociale

Revolutia retelelor de socializare

Social Media este despre relatii, iubire, cei mai bogati din lumea, @s***mydadsays, tragedie, revolutie, lucruri interesante, celebritate de moment, amestec de culturi, clienti, memorii, revolutia dansului, prieteni virtuali, dezamagiri, poze jenante, filmulete cu pisici, si, cel mai important, este despre oameni.

Mini-seriile “Social Media Revolution” realizate de Erik Qualman au la baza cartea acestuia despre retelele de socializare, Socialnomics. In versiunea scurta de mai jos, veti regasi statistici interesanta despre social media din 2011.

Dupa numarul de utilizatori inregistrati aici, Facebook ar putea fi a III-a tara din lumea, pana in momentul de fata, avand in vedere ca in urma cu doi ani s-ar fi situat pe locul 4, dupa China, India si Statele Unite ale Americii. Un utilizator youtube a subliniat printr-un coment ca, daca Facebook ar fi o tara, ar fi tara cu cel mai ridicat nivel de analafabetism si somaj din lume. Am putea sa tragem o astfel de concluzie? Utilizatorii scriu gresit in mediul online pentru ca nu stiu sa scrie corect sau pentru ca e mai comod astfel?

Internetul a schimbat modul in care ne raportam la anumite lucruri. A introdus noi concepte. Sa luam exemplul Wikipedia. Este o enciclopedie gratuita, disponibila online, in diferite limbi, dirijata de o organizatie non-profit Wikimedia Foundation si pentru care poate scrie oricine. Cu 20 de ani in urma, un astfel de model de afacere era absurd.  Astazi, daca informatiile de pe Wikipedia ar fi adunate intr-o cartea, aceasta ar avea 2.25 milioane de pagini si ti-ar trebui 125 de ani pentru a o citi.

Aceaste avalanse de informatii si tehnologii au creat o noua cultura bazata pe „poti sa faci aia si aia – O sa o fac!”, dupa cum a sintetizat comedianul Louis C. K. la talk show-ul lui Conan O’Brien. „Nu ar trebui sa faci tot ce este disponibil sa faci”, ne sfatuieste acesta, in gluma.

Advertisements

Discussion

Trackbacks/Pingbacks

  1. Pingback: 63.206 – noua limita de caractere de pe Facebook « Tehnici mediatice - December 1, 2011

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: