//
cititi...
Reţele sociale

Facebook-ist la 10 ani.

Nu sunt genul de om care sta impotriva tehnologiei si a lumii moderne, dar mereu m-am intrebat daca nu cumva ar trebui sa existe niste limite atunci cand vorbim de copii. Oare am uitat cum sa spunem ”Nu” copiilor nostri? Am uitat ca in viata exista o limita pentru orice? Cred ca am devenit prea preocupati de noi insine si credem ca e bine pentru copiii nostri sa fie 100 % parte a acestei comoditati tehnologice.

Citeam zilele trecute un studiu al unor cercetatori americani care aplicasera un chestionar pe 750 de tineri. Au fost luati in considerare diversi factori, precum varsta, sexul, situatia materiala, nivelul de educatie si in ciuda acestor factori s-a ajuns la concluzia ca retelele de socializare aduc cu sine o serie de tulburari psihologice.

Un alt studiu, aplicat pe parinti de aceasta data a demonstrat ca acei copii care utilizeaza zilnic cel putin o retea de socializare sunt mai bolnavi psihic si fizic.

”Pe vremea mea…”

Oricat de ciudat ar suna, am ajuns in situatia in care tineri de 25-30 de ani isi pun intrebarea asta la contactul cu noile tendinte. Personal, cred ca e normal ca lumea sa evolueze, dar ar trebui sa existe si acel echilibru prin care sa reusim sa tinem pasul cu ce se intampla in lumea virtuala. Cat despre copii si accesul lor in lumea virtuala, nu cred ca e indicat ca acestia sa aiba posibilitatea de a accesa toate functiile unui site de socializare si chiar cred ca cea mai buna solutie ar fi o varianta mini pentru Facebook sau orice alta retea de socializare, care i-ar proteja de partea negativa a virtualului.

Tin minte ca mereu s-a zis ca trebuie sa ne invatam copiii ce e respectul, increderea, sinceritatea si sa ii ajutam sa isi identifice valorile; intr-un mediu superficial, precum e cel al retelelor de socializare, oare chiar se pot regasi aceste lucruri?!?

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: