//
cititi...
Tehnologii noi de comunicare

Facebook – sceptrul puterii in mana gresita

„Nu vei face public niciun continut odios, amenintator, pornografic, violent. (…) Nu vei utiliza Facebook pentru activitati ilegale, false, discriminatoare.” – in doar cateva cuvinte insirate in voia hazardului, Facebook, precum un Pilat ce se doreste absolvit de pacat, isi spala „mainile” de orice rau la care ar putea fi partas. Cele mai incalcite probleme ale omenirii sunt pironite intr-o enumeratie seaca, in spatele unei etichete minuscule, din josul paginii – Conditii de utilizare.

Intre litera legii si faradelege 

Tintuiesc cu o privire pagina de Facebook si, inarmata cu multa rabdare, imi las cursorul mouse-ului sa se piarda in labirintul informatiilor de substrat. Dau nas in nas cu Drepturile si Responsabilitatile, apoi, intr-un subcapitol mijlociu, amabilul Facebook imi impartaseste intentiile sale sincere de a proteja binele universal. Cate reguli caraghioase, adevarate forme fara fond!

In urma cu doar cateva batai de ceas, ma lovisem de una dintre cele mai usturatoare dovezi de alterare morala. Sarind de pe o pagina Facebook pe alta, de la un profil la altul, intr-un incurabil plictis de seara, atentia mi-a fost subit castigata de o imagine tulburatoare – tablou al degradarii umane.

Inima unui copil este alba indiferent de tonul pielii.

Fotografia a fost publicata pe Facebook de catre un anume „Eugene Terrorblanche”, cu doua luni in urma. Bizar sau nu, una dintre cele mai extinse platforme mondiale de socializare a acceptat sarutul unui Iuda pizmas; a acceptat sa fie complice la un act josnic de discriminare rasiala, abuzand de un copil.

Lupta dintre culori, aparent incheiata, clocoteste inca de ura. Acest „Eugene Terrorblanche”, cine stie ce suflet alienat, a profitat de libertatea oferita pe tava de Facebook, si-a exprimat antipatia fata de un intreg popor, invitand la ura de rasa si violenta. Ba mai mult, in jocul sau infam, s-a servit de un copil.

Atotputernicule Facebook, ce faci? Dai vant toturor rabufnirilor demente? Doar pentru ca detii suprematia in lumea ta bufona, virtuala, indraznesti sa fii indiferent? Pachetul tau stupid de reguli si butonul Conditii de utilizare nu-ti absolva partea de vina, aceea ca in ciuda inteligentei de care dai dovada, nu ai un „caine de paza” pe masura, care sa filtreze avalansa de informatii ce se prabuseste peste tine. / Alexandra Costin

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: