//
cititi...
Tehnologii noi de comunicare

Iphone – cadou perfect sau ajutor de spion?

Iphone este probabil cel mai dorit telefon al momentului.  Spun acest lucru milioanele de clienţi din întreaga lume care au format cozi interminabile la magazinele companiei pentru a achiziţiona ultimul model de Iphone 4S.

Ne aflăm în preajma sărbătorilor de iarnă şi Iphone pare cadoul ideal: există o armonie perfectă între el şi multitudinea de aplicaţii pe care acesta le oferă, este cursiv şi foarte uşor de personalizat. Dar ce se ascunde oare in spatele acestui telefon aparent perfect?

“Find my Iphone” by Apple este o aplicaţie gratuită pe care o poţi downloada de pe iTunes. Acest program a fost conceput pentru a localiza cu uşurinţă dispozitivul în cazul unui furt sau pierderea acestuia. Este nevoie de accesarea unui singur cont de MobileMe instalat pe oricare dintre aceste gadgeturi Apple compatibile : Iphone, Ipad, Ipad Touch sau Mac . Dar, cum regulile sunt făcute ca să fie încalcate, această aplicaţie poate fi folosită şi în alte scopuri. Precum spionajul!

Aplicatia “Find my Iphone” poate fi instalată cu uşurinţă pe orice Iphone. Condiţiile ca această opţiune să funcţioneze sunt:

  •  telefonul trebuie să fie tot timpul conectat la Internet
  •  serviciul de localizare trebuie să fie ON
  • contul MobileMe trebuie să fie activ

Daca aceste condiţii sunt îndeplinite, posesorul contului de MobileMe se poate bucura de funcţiile acestei aplicaţii chiar din faţa computerului personal. De exemplu, acesta poate localiza cu usurinţă strada exactă unde se află telefonul. Mai mult, acesta poate trimite mesaje scrise şi sonore chiar dacă telefonul este pe silent. Cu ajutorul opţiunii “Lock Code”, telefonul poate fi blocat si deblocat doar cu ajutorul celor 4 cifre iniţiale. Optiunea “Wipe” poate şterge totul: contacte, mesaje, fotografii, aplicaţii etc.

Bineînţeles, această aplicaţie poate fi accesată gratuit de oricine, dar faptul că datele sunt stocate în această manieră şi oricine poate avea acces la informaţiile tale personale ridică un mare semn de întrebare: Iphone este un smartphone incontestabil dar este şi in beneficiul clientului?

Aplicatia “Find my Iphone”  nu funcţionează  doar atunci când telefonul este închis. Această aplicaţie poate fi vizualizată dar nu poate fi ştearsă sau îndepartată.

Ai primit un Iphone cadou? Extraordinar, dar nu uita! Cineva, undeva, ştie tot ce faci..

Sursă foto: http://itunes.apple.com/us/app/find-my-iphone/id376101648?mt=8

Raluca Macovei

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: