//
cititi...
Tehnologii noi de comunicare

Medicina virtuala

Una din noile tehnologii de comunicare intalnite tot mai  des astazi este blogul.

In ceea ce priveste etimologia acestui cuvant, un blog  este o publicatie web ce conţine articole periodice sau/şi cu actualizare neîntreruptă, care au de obicei un caracter personal.

Scopul blogurilor variază foarte mult, de la jurnale personale şi până la “armele” publicitare ale campaniilor politice, ale programelor media sau ale diferitelor companii comerciale. De asemenea, ele variază şi în funcţie de autor – de la unul singur la o comunitate întreagă. Blogurile pot constitui şi o sursă importantă de venituri pentru cei care le administrează. (http://ro.wikipedia.org/wiki/Blog)

Spre surprinderea mea, am descoperit ca pe aceste bloguri se practica pana si medicina. Poate o sa vi se para ciudat, dar da, unii medici ofera consultatii pe bloguri.

Acestia au chiar cabinete medicale virtuale, unde “pacientii” pot primi consultatii. Tot mai multe persoane beneficiaza de aceste consultatii si le iau drept corecte fara sa puna prea multe intrebari pentru ca au incredere in “medicii” lor.

Entuziasmati poate, pentru ca nu trebuie sa stea ore intregi in asteptare, ca nu este necesara programarea, deplasarea de acasa sau un program pe care trebuie sa  il respecte, acestia nu iau in considerare faptul ca informatiile primite acolo nu sunt intotdeauna cele mai corecte si mai tarziu pot suferi din cauza ca le-au luat drept adevarate.

In ceea ce ma priveste consider ca ar trebui sa fim mai atentii la informatiile primite si sa nu luam tot ce ni se ofera drept un lucru bun, pentru ca este posibil sa ne inselam.

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: