//
cititi...
Tehnologii noi de comunicare

Nokia N9 lansat si in Romania

In luna noiembrie, compania Nokia a lansat noul model N9 si in Romania. Noulsmartphone este primul din lume care va rula pe sistemul de operare MeeGo, versiunea mobila a platformei Linux.

Telefonul are un ecran AMOLED de 3,9-inchi, care este fabricat din sticla curbata, rezistenta la zgarieturi. La Nokia N9 butonul de navigare este inlocuit cu un simplu gest: o glisare. Oricand utilizezi o aplicatie, o miscare de glisare din orice colt al ecranului te va duce catre meniul principal.

Terminalul detine un senzor Carl Zeiss de 8 megapixeli cu autofocus si include serviciul gratuit de navigatie auto si pietonala, cu ghidare vocala, cu ajutorul aplicatiei Harti. Practic, aceasta aplicatie va ajuta ca, dupa ce va urcati in masina, sa activati imediat navigatia catre destinatia dorita.

N9 este dotat si cu tehnologia NFC (Near Field Communication) si permite utilizatorilor sa transfere imagini si clipuri video de pe un terminal pe altul. Nu trebuie decat sa cuplati terminalul cu accesorii Bluetooth, precum noul difuzor Nokia Play 360 grade, compatibil cu NFC.

“Cu Nokia N9 am dorit sa proiectam o modalitate mai buna de a folosi un telefon mobil. Pentru aceasta am folosit inovatia deopotriva in domeniul hardware, cat si software. Am reinventat butonul de navigare printr-un simplu gest: o miscare de glisare din coltul ecranului. Aceasta experienta impune un nou standard in modul in care percepem tehnologia ca fiind naturala,” a declarat Marko Ahtisaari, directorul departamentului de Design al Nokia, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Nokia N9 este disponibil in patru variante cromatice: alb, negru, magenta si cyan, si poate avea  memorie de 16 sau 64 GB.

Sursa: http://www.ziare.com/nokia/fabrica-romania/nokia-a-dezvaluit-n9-noul-sau-smartphone-vezi-cu-ce-vine-nou-1102584

Foto:http://www.engadget.com/2011/06/20/nokias-n9-official-a-plastic-slab-of-meego-coming-later-this-y/

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Arhivă

Advertisements
%d bloggers like this: