//
cititi...
Jurnalism cetatenesc

Opinia voastra, va rog, ca trebuie sa scoatem articolul!

Mai nou, editori ai unor importante institutii media isi trag seva materialelor de pe blog-uri oficiale, acele platforme media despre care va vorbeam in articolul precedent. De fapt, scopul lor este acela de a incerca piata, in functie de reactia si de contributia cititorilor, ei vor da curs initiativelor de natura jurnallistica. Tot ei, jurnalistii de seama, recunosc importanta si potentialul acestui tip de jurnalism, care abia se dezvolta.

Se tine insa cont si de pericolele provenite  din aceasta lipsa de cenzurare a opiniilor cetatenesti, bineinteles ca aceasta informatie este cosmetizata intens pe aceste site-uri, tocmai din  frica de a nu crea reactii adverse.  De cate ori se posteaza o parere sau o serie de pareri care pot fi considerate ofensatoare unei anumite categorii, editorii tin  sa aminteasca de scopul jurnalismului cetatenesc,  de parca acesta ar avea vreunul…, tocmai in asta consta si frumusetea , nimic nu e regizat, nu se tine cont de reguli si nu exista nici macar o conduita morala.

Un lucru foarte interesant de vazut e putereea pe care o capata, cel putin in plan jurnalistic, oamenii in urma unui  eveniment care i-a marcat si care intr-adevar necesita atentie deplina. In acele momente  se poate spune ca ei redacteaza in totalitate materialele difuzate, pentru ca reactiile si parerile sunt prea spontane pentru a fi altceva decat sincere. Atunci, acest gen de informatii sunt de-a dreptul prioritare pentru toate institutiile media: http://www.nieman.harvard.edu/reportsitem.aspx?id=100542

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: