//
cititi...
Securitate pe Internet

Shopping’ul pe internet: prea comod sau prea riscant?

De cațiva ani incoace , internetul ne-a mai mai pus la dispoziție înca un nou mod de a cheltui bani , dacă nu chiar de a scuti și timp . Și asta nu pentru că nouă , în special doamnelor si domnișoarelor nu ne-ar face placere să petrecem ore în șir la cumpăraturi ci pentru simplu fapt că este mai comod să stai în fața calculatorului și să îti alegi o ținută perfectă în scurt timp și cu puțini bani.

Cu alte cuvinte terapia prin shopping are și un frațior mai mic și anume cumpăraturile în spațiul virtual . Ok , aceasta așa zisă “terapie” care ne scutește de cozile interminabile de la case, de nervii și stres , pentru că , dragi bărbați , este greu să vă fim pe plac de fiecare dată cand ieșim la o cafea , un film sau oriunde în altă parte ; suntem supuse stresului fizic și psihic doar pentru că de multe ori întampinam dificultați în a ne alege ținuta perfectă pentru o seara perfectă și pentru a vă impresiona. Și cum de multe ori replica “oglindă, oglinjoară” nu dă semne că ar vrea să reproducă identic imaginea pe care noi ne-am dori-o , se alege parful de buna noastră dispoziție.

După cum spuneam , această nouă eră a cumpărăturilor pe internet s-a dezvoltat extreme de repede și marile branduri au început să iși facă repede cunoscut numele printr-o simplă apasare de buton. Aici ai de unde alege și ca să vezi nu e obligatoriu să ai nevoie de o terță persoana care să te ajuta în alegerea articolelor de îmbrcăminte , încaltăminte etc.  Marile magazine de haine online cum ar fi Starshiners,Okazii , Mercador, Bonprix  și altele, vin zilnic cu reduceri  și promoții pe care nu prea ai cum să le refuzi  și să nu mai aducem în discuție și prețurile care sunt acceptabile pentru buzunarul orcărui stundent și nu numai. Cu toate acestea , ca orice alt trend care se extinde pe zi ce trece , cumpărăturile pe interenet au și avantaje dar și dezavantaje .

Bine , suntem multumiți/mulțumite că avem de unde alege și slavă tatălui de timp și de bani avem nevoie mai mult , dar să nu uităm cateva aspecte care ar putea să ne puna bețe în roate și plăcerea noastră să se transforme treptat în dezamăgire.  Ai gasit exact ceea ce căutai și ești sigură că vei fi unică în acea rochiță superbă și că o să te faci remarcată în cercul în care te invarți , dar ești sigură că dai bani pe ceea ce vezi ? ești sigură că mărimea corespunde și că la ridicarea coletului nu apar alte surprize?

Ai grija la fraudele online

Cu toții știm că dacă vine vorba de o firmă cu renume cu siguranță nu o sa fim dezamagiți la primirea coletului dar cum din vânzarea hainelor pe internet s-a facut o modă , mai mult , un fapt de viața și caștigurile sunt de-a dreptul demne de luat în considerare , fii cu bagare de seamă să nu primești o mare țeapă si rochița ta de vis să se transforme în simple zdernțe.  De cele mai multe ori nu știm cine se află la celalalt capat al firului și ceea ce noi vedem poate să nu corespundă cu ceea ce găsim în coletul de la poștă.

Alt dezavataj este că nu poți proba hainele , dar sunt anumite magazine gen Miniprix care au o gamă largă de magazine la nivel național și poți merge să probezi ceea ce vezi pe internet. Adesea mărimile nu se potrivesc  întocmai  de aceea la firmele serioase care se ocupa cu asa ceva vei vedea mereu un tabel de marimi care să iti fie de folos. Cu siguranță există multe persoane care sunt sceptice cu privire la achiziționarea articolelor de pe interenet , daca nu se potrivește , dacă nu e ceea ce pare si dacă plata se efectuează cu cardul hackerii nu îmi vor goli cardul ?

Mereu vor exista persoane care să fie si pro si contra când vine vorba de shoppingul online, dar concluzionând să nu uitam cel mai important aspect , pentru toate aceste lucruri și activități ai nevoie de una bucată laptop și una bucată conexiune la internet ; și dacș tot vorbim de securitatea pe internet să nu uitam ca există riscul de virusare al calculatorului și la distrugerea întregului sistem de operare . În altă ordine de idei , riști să rămâi și fară bluzița mov cu fluturași dar și fără acel instrument care te pune “ în rând “ cu lumea bună. Și atunci cum mai afli tu ultimile notificări de pe Facebook și cum mai ții legatura cu iubitul plecat cu Work&Travel în America ?! / Alexandra Mațincu


Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: