//
cititi...
Tehnologii noi de comunicare

Telefoanele viitorului

Odata cu dezvoltarea tehnologiei, am tot avansat si ca societate. Comunicarea a devenit foarte usor de realizat, in pofida distantelor foarte mari. Fiecare dintre noi are macar  un telefon mobil. Astazi, pana si cei mici au cel mai nou model posibil in materie de telefoane mobile.

Este adevarat ca nu stam sa ne gandim la tot pasul cat de simple au devenit unele aspecte din viata noastra, daca realizam o comparatie intre prezent si trecut, dar poate ca uneori ar trebui sa o facem. Pare ca nimic nu ne mai satisface, vrem lucruri din ce in ce mai noi, mai “altfel”, care sa ne vina si mai mult in ajutor sau care pur si simplu sa ne mangaie anumite orgolii.

In consecinta, firmele producatoare se intrec in produse cat mai inovatoare in speranta de a-si atrage si satisface clientii. Iata cateva dintre cele mai noi concepte de telefoane mobile, foarte interesante de altfel:

Conceptul MORPH foloseste nanotehnologie pentru a crea un corp flexibil si un ecran transparent, care poate fi modelat in forma preferata de utilizator.

La o prima vedere, telefonul Pebble (de la Fujitsu) seamana cu o piatra ornamentala. De fapt, este un telefon foarte bine camuflat. Pata neagra din mijlocul acestuia poate fi transformata intr-o tastatura, un panou media sau un web browser, in functie de locul in care o miscam.

Pentru toti cei care adora o Coca-Cola rece s-a inventat telefonul care functioneaza pe baza acestui suc. Asa ca haideti sa uitam de energia electrica data de baterii sau de cea solara, caci acum vom folosi o Coca-Cola pentru a ne face telefonul mobil sa functioneze. Sau cel putin asa spune Daizi Zheng.

Daca tot suntem in epoca Eco, de ce nu ar exista si telefoane eco? Iata 3 telefoane care fac parte din aceasta categorie:

Primul este Telefonul Frunza, creat de Anastasia Zharkova. Are forma unei frunze, dupa cum va asteptati si combina esteticitatea cu functionalitatea.

Cu cel de-al doilea telefon eco economisesti energie, acesta fiind alimentat de la un panou solar montat pe spatele dispozitivului. De asemenea, acest telefon mobil are o forma curbata, lucru care permite sa fie plasat pe geam.

Ultimul concept din categoria eco este telefonul care este biodegradabil. Se numeste Telefonul An si este creat de catre Je-Hyun Kim, care a luat in considerare faptul ca oamenii isi schimba telefonul mobil o data la doi ani. Astfel, acest telefon eco este conceput sa se biodegradeze dupa doi ani.

Daca va place sa scrieti mult, de ce nu ati face acest lucru cu telefonul mobil? Nu este vorba de vreo tehnologie de imprimare prin caldura sau laser pe hartie, ci pur si simplu este vorba de un telefon integrat intr-un pix obisnuit. Desi este creat pentru convorbiri hands free, capetele Telefonului Pix contin un receptor si un emitator.

Din ce in ce mai mult se pune accentul pe PAD-uri, dar problema acestora este ca sunt foarte mari ca dimensiuni si destul de greu de carat. Daca dorim sa avem un telefon care sa aiba dimensiunile ecranului unui PAD si sa putem sa il luam cu noi oriunde, atunci ar trebui sa folosim Mobile Script. Acesta este initial un telefon ingust si stilat, iar atunci cand dorim il putem deschide si sa ne folosim de toata tehnologia pe care ne-o pune la dispozitie.

Cel mai interesant concept include tehnologie 3D si este fabricat aproape complet din sticla.

Sursa: http://electronica-telecomunicatii.blogspot.com/2011/02/telefoanele-viitorului-oare.html

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: