//
cititi...
Tehnologii noi de comunicare

Android 4.0 Ice Cream Sandwish- un atu pentru platforma Android

Produs a doua versiuni diferite ale platformei Android- Honeycomb, noul Android 4.0 Ice Cream Sandwish pune capat tuturor problemelor ce au dat batai de cap utilizatorilor de tablete, nevoiţi până acum să aleagă dintr-un repertoriu sărac de aplicaţii disponibile şi să îndure numeroasele inconsistenţe lăsate nerezolvate de versiunea iniţială a platformei Android Honeycomb. Deși ar putea părea că Sandwich Ice Cream nu este decît un alt update la Android, acesta reprezintă de fapt o modalitate de a reduce unele dintre problemele inerente cu sistemul de operare, cum ar fi fragmentarea,  ce afectează de mult timp platforma.

Android 4.0 Ice Cream Sandwish- lockscreen

Android Ice Cream Sandwich vine  cu o noua interfața, bazată pe un design ce împrumută elemente de Honeycomb și Gingerbread. Aplicaţiile folosesc acum un API comun, fapt ce garantează compatibilitatea pentru toate categoriile de dispozitive Android şi permite dezvoltatorilor software să creeze aplicaţii pentru sistemul de operare în sine, fără a mai lua în calcul şi hardware-ul pe care acestea vor rula.

Iată în continuare noutațile cu care se prezintă Android 4.0:

 • Este primul sistem de operare Android optimizat în egală măsură pentru tablete şi dispozitive smartphone
 • Suport îmbunătăţit pentru multitasking

Android 4.0 Ice Cream Sandwish- multitasking

Android 4.0 preia interfaţa multitasking introdusă cu Android 3.0 Honeycomb, în care aplicaţiile deschise sunt prezentate sub formă de imagini thumbnail, în cadrul unei liste verticale accesibilă prin apăsarea unui buton vizibil în partea de jos a ecranului. Imaginile thumbnail prezintă capturi preluate direct din interfaţa aplicaţiilor deschise, uşurând astfel recunoaşterea şi evaluarea activităţii acestora. Aplicaţiile enumerate îl listă pot fi închise folosind simple gesturi swipe, prin care le tragem în afara listei

 • Interfaţă de utilizator reproiectată, actualizată cu noi animaţii şi efecte de tranziţie, gesturi multi-touch şi suport pentru live wallpapers
 • Noi directoare în Homescreen şi secţiunea Favorites.
 • Suport pentru deblocarea ecranului prin recunoaştere facial

Android 4.0 Ice Cream Sandwish- recunoastere faciala

Ice Cream Sandwich ne oferă posibilitatea de a debloca telefonul sau tableta Android cu ajutorul camerei frontale şi a noului sistem integrat pentru recunoaştere facială. Practic, tot ce trebuie să facem dupa configurarea  sistemului, este să orientăm ecranul dispozitivului spre fața noastră. În aproximativ o secundă ecranul se va debloca. Totuși, modalitatea are și dezavantaje, dacă ne referim la o nepotrivire a luminii ambientale sau la faptul că trăsăturile feței diferă prea mult fată de imaginea de referință memorată de telefon.

 • Meniu de notificări îmbunătăţit
 • Suport pentru redimensionarea şi chiar vizualizarea în mod maximizat a widget-urilor
 • Funcţie de recunoaştere vocală îmbunătăţită, cu suport pentru dictare în timp real a mesajelor

 

 

Funcția  Speech-to-Text este capabilă să recunoască fraze intregi, chiar dacă acestea sînt rostite fară pauză.

 • Sistem îmbunătăţit de introducere a textului şi corecţia ortografiei

Android 4.0 Ice Cream Sandwish- corectie

În cazul mesageriei, modelul tastaturii virtuale ramane neschimbat, schimbări fiind gasite la capitolul funcționalitate. Acum suntem atenţionaţi când omitem să lăsăm spaţiu între cuvinte, lipsesc litere din cuvintele tastate sau acestea conţin dubluri.

 • Sistem propriu pentru monitorizarea traficului de date
 • Utilitar încorporat pentru salvarea capturilor de ecran
 • Noi facilităţi aduse în sprijinul utilizatorilor cu dizabilităţi
 • Fucţie visual voicemail
 • Versiuni îmbunătăţite ale aplicaţiilor Gmail, Peoples, Calendar, Web Browser şi Gallery
 • Pozele pot fi obţinute acum şi în mod panoramic, sau focalizate cu ajutorul funcţiei de detecţie e feţelor

Android 4.0 Ice Cream Sandwish- functia de captura foto

Tap-to-focus, autofocus continuu, sistem de detecţie a feţelor, funcţie de stabilizare a imaginii şi un nou mod pentru fotografii panoramice sînt noile aplicații pe care le prezintă Ice Cream Sandwish. Activarea camerei și timpii de așteptare dintre doua poze sînt simțitori mai mici.

 • Funcţia de captură video asigură acum focalizarea automată a imaginii pe toată durata procesului de filmare. Putem utiliza funcţia zoom şi chiar obţine poze în timp ce filmăm, iar capturile pot fi înregistrate şi în mod time lapse.

Android 4.0 Ice Cream Sandwish- functia de captura video

Această funcție promite înregistrări de mai bună calitate, obţinute prin focalizarea continuă a imaginii pe toată durata procesului de filmare şi implementarea unui sistem digital de stabilizare a imaginii. La fel ca şi în cazul produselor Apple cu sistem de operare iOS5, camera foto poate fi activată direct din meniul de blocare a ecranului, astfel că nu vom mai pierde momente preţioase bâjbâind prin meniurile telefonului.

 

 • Aplicaţia Gallery pune la dispoziţie un nou set de unelte pentru editarea şi retuşarea pozelor
 • Aplicaţie Android Beam, pentru transferuri de date între dispozitive compatibile cu tehnologia NFC
 • Suport Wi-Fi Direct şi Bluetooth HDP

În ceea ce privește platforma Android, Ice Cream Sandwish este cu siguranța un pas în direcția cea bună. Un pas în direcția cea bună pentru că, pe langă  performanțele imbunătațite, oferă platformei Android un avans considerabil în fața compeție.

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: