//
cititi...
Tehnologii noi de comunicare

Cu HTC Desire îi laşi pe toţi în urmă

În momentul în care HTC Desire HD îţi ajunge în mînă îţi dai seama că nu e chiar un telefon obişnuit. Display-ul mai mult decît generos (4.3 inch) şi carcasa metalică şi subţire te fac să-l îndrăgeşti la prima atingere. Carcasa e în mare parte din metal şi e finisată foarte frumos. Singurul inconvenient remarcat de mine ar fi capacul care protejează cartela SIM şi cardul de memorie, capac care-i din plastic şi nu se fixează perfect. Dar dacă treci de acest mic impediment, nu mai ai ce-i reproşa. Construcţia este solidă şi-ţi dă impresia că ar fi făcut dintr-o singură bucată.

Display-ul de 4.3″ şi rezoluţia WVGA (800×480) sunt componentele care iţi oferă libertate de desfăşurare şi detalii atunci cînd vine vorba de jocuri sau filme. Ţinînd cont că ecranul este LCD, culorile sunt un pic mai şterse decît pe un AMOLED dar, dacă nu stai să compari zilnic ecranul tău cu cel AMOLED al altui telefon, această problăma este aproape inexistentă.

Singura problemă pe care am găsit-o este cea legată de baterie. Bateria din HTC Desire HD este de 1230mAh şi, în regim normal de funcţionare (ceva e-mailuri, un joc două, un pic de navigare pe net, cîteva telefoane etc) ţine cam o zi. Dacă-l foloseşti doar pentru a suna şi a primi telefoane, ţine cam doua zile, poate două zile jumătate. Ţinînd cont că am auzit că şi restul itelefoanelor de acest tip (iPhone, Galaxy S) au cam acelaşi stand by, tind să cred că e normal. Venind de la un Nokia 5800 care ţinea 7-8 zile încărcat, o zi mie mi se pare destul de puţin. Dar, cînd mă gîndesc că ecranul e imens iar bateria e cît un biscuite, cumva înţeleg durata atît de mică de viaţă.

Camera foto nu excelează, cei opt megapixeli fiind suficienţi pentru poze de calitate medie. Modul de filmare HDînsă e total altă mîncare de peşte. Culorile sunt vii şi clare, captează destulă lumină pentru a da cît mai multe detalii şi modul de focalizare manual este superb.

În rest, totul e ca la carte. WiFi, Bluetooth, MP3/MP4 player (Redare audio: aac, .amr, .ogg, .m4a, .mid, .mp3, .wav, .wma şi Redare video: 3gp, .3g2, .mp4, .wmv, .avi (MP4 ASP si MP3), .xvid (MP4 ASP şi MP3) ), GPS (A-GPS), senzor de lumină, senzor de proximitate, busolă, etc.

Motorul de sub carcasă (1Ghz procesor, 768Mb RAM şi 1.5Gb ROM) şi cardul de 8Gb cu care este dotat HTC Desire HD îl fac un telefon care nu va fi depăşit prea curînd. Eu îl consider mai bun decît o tabletă şi mai am un pic şi-i zic laptop.
Ţinînd cont că se mişcă impecabil (aplicaţiile se deschid şi se închid aproape instantaneu, nu dă rateuri etc.), nu cred că-l voi schimba mai devreme de sfîrşitul lui 2012.

Din nefericire, un alt “minus” ar fi preţul. HTC Desire HD e un telefon destul de scump. E mult mai ieftin decît iPhone-ul (oricare dintre ele) şi e cam la acelaşi preţ cu Samsung Galaxy S./ Raluca Corugă

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: