//
cititi...
Reţele sociale

Nu te desparti de persoana iubita pe Facebook sau prin telefon

In ziua de astazi relatiile dintre persoane sunt mai publice ca niciodata. Pentru a afla care este legatura dintre relatiile sentimentale si tehnologie, site-ul de cercetare online Lab24 a realizat un studiu sintetizat in acest infografic. La baza acestuia a existat un chestionar online ce a fost completat pe retelele de socializare de catre 550 de utilizatori cu varste de peste 18 ani.

Foto: Lab42 - The Relationship Status Update

Potrivit acestui studiu una din trei despartiri nu are loc fata in fata, ci prin SMS, e-mail sau Facebook. Deasemenea, atunci cand intalnesc o persoana care i-ar interesat, 57% dintre participanti au declarat ca o adauga pe Facebook, 29% o “cerceteaza” pe retelele sociale, 26% o cauta pe Google, 11% o urmăresc pe Twitter, iar 18% adopta alte tactici.

Foto: http://www.inheritthemirth.com | Cuyler Black 2011

Claire Suddath scrie intr-un articol pe Time.com: „For many people, the manner in which they present themselves on Facebook has come to mirror how they see themselves in real life. Photos broadcast the fun they’re having, status updates say what’s on their mind and a change in relationship status announces their availability, commitment or something in between. Of these mini-declarations, relationship status is the only one that directly involves another person. That puts two people in the social-networking mirror, and that, to borrow a Facebook phrase, can make things complicated.”

Momentan, pe Facebook, avem urmatoarele optiuni pentru statusul relatiei in care ne aflam: Single, In a relationship, Engaged, Married, It’s complicated, In an open relationship, Widowed, Separeted si Divorced. Noi statusuri pentru relatii sunt adaugate mereu, unele dintre acestea sunt propuse de catre utilizatorilor. De exemplu, optiunea Widowed este disponibila din septembrie 2009. De la inceputul anului 2011 s-au adauga si variantele “In a civil union” si “In a domestic partnership”, pentru cuplurile de acelasi sex, insa, doar in Statele Unite ale Americii, Canada, Franta, Marea Britanie si Australia.

Mai in gluma, mai in serios, in 2009 un site ce publica informatii „despre iubire, sex si relatii” –  YourTango.com, a realizat un scurt metraj intitulat „Facebook Manners and You”. Desi mai mult intr-o nota comica, filmul este destul de bine realizat, cu o tenta de scurt metraj informativ din anii ’50 din Statele Unite. Se prezinta situatii comice si sfaturi ce pot fi chiar luate de bune.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: