//
cititi...
Jurnalism multimedia

Impactul noilor tehnologii asupra presei locale

Tehnologia te ridică sau te coboară. Această afirmaţie este valabilă şi în cazul jurnalismului. De multe ori s-a întâmplat ca ziare de succes să nu facă faţă acestei ere digitale şi să dispară de pe piaţa media, chiar dacă erau cotate ca fiind printre cele cu un mare succes. Situaţii de acest gen sau întâmplat şi în cazul publicaţiilor naţionale. Dar în cazul presei regionale sau locale, care a fost efectul? Au fost ,,în pas cu moda” sau au intrat în anonimat? Răspunsul la aceste întrebări îl putem afla prin o analiză a pieţei.

Să dăm timpul cu 10 ani înapoi, când ziarele, radiourile sau posturile de televiziune nu aveau adresă web. Erau cunoscute pe plan local şi astfel nu exista şansa să le crească audienţa. Astăzi, au avantajul internetului şi au devnit chiar surse importante pentru publicaţiile naţionale şi internaţionale. Deci, nu numai că s-au făcut cunoscute, dar mesajul transmis a căpătat o mai mare importanţă prin prisma faptului că ajunge la mult mai mulţi cititori, privitori, ascultători. Presa locală a devenit una dintre cele mai importante surse de informare şi documentare. Prin aceasta, au apărut unele colaborări dintre publicaţii şi totul s-a transformat într-un lanţ care vine în sprijinul publicului.

Nu doar precizia şi prezenţa la faţa locului la unele evenimente au făcut ca publicaţiile locale să se dezvolte. Conţinutul media pe pe siteurile proprii sunt considerate de marile trusturi ca fiind ,,o mină de aur”. Şi astfel, adresele web le-au dat un imbold uriaş micilor instituţii media. Dar şi aici există un dezavantaj, cu predilecţie în cazul ziarelor. Cât din informaţiile de pe print ar trebui să se regăsească şi pe site? Presa scrisă se află într-o dilemă: să adopte tendinţa de a pune accent mai mult pe online sau primordial să fie hârtia. Este greu de găsit o soluţie de mijloc, dar dacă astăzi nu exişti şi pe internet, nu te poţi face cunoscut îndeajuns.

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: