//
cititi...
Reţele sociale

Tu cat de activ esti pe Facebook?

Am gasit in dimineata aceasta un articol care analizeaza actiunile unui utilizator tipic al Facebook-ului. Potrivit acestui articol, intr-o zi oarecare, 26 % din utilizatori dau like unui status de-al prietenilor, 22% comenteaza un status si 15 % isi updateaza propriul status.

Un utilizator obisnuit are 229 de prieteni, din care 22% sunt prieteni din liceu, 12% sunt colegi de munca, 9% sunt de la facultate si 3% sunt cei pe care i-a intalnit o singura data. E interesant ca in 2008, utilizatorul tipic avea 33 de ani, iar doi ani mai tarziu acesta a ajuns la 38 de ani.

La finalul articolului, gasim o comparatie intre Facebook si celelalte retele de socializare importante, comparatie din care rezulta ca cei care folosesc Facebook sunt cei mai implicati, 52% dintre ei accesand zilnic aceasta retea de socializare, fata de cei care aleg Twitter(36%), MySpace(7%) si LinkedIn(6%).

Evident ca sunt multi peste sau sub aceasta medie, dar eu cred ca e interesant de vazut care e punctul de reper cand vorbim de activitate pe Facebook. Pentru mine, ramane intrebarea: Daca aceasta e schita unui utilizator obisnuit, cum ii numim pe cei cu mii de prieteni, sute de status-uri updatate zilnic si sedere constanta pe Facebook? Si mai important, oare mai controleaza ei aceasta retea sociala sau se intampla tocmai invers?!

Sursa: http://mashable.com/2011/11/18/facebook-stats/

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: