//
cititi...
Tehnologii noi de comunicare

Blogul sau pagina care vorbeşte despre tine

Tehnologia şi internetul au pus amprenta pe viaţa noastră cotidiană  şi ne-au strâns puternic cu tentaculele sale. Am intrat reticienţi, dar curioşi într-o horă în care jucăm până la capăt, ne adaptăm din mers cu schimbările şi învăţăm noii paşi, unii cu talent, alţii schimonosiţi de mişcări prea dure. O facem pentru noi, pentru că ne place, pentru că suntem nevoiţi  sau ca să nu ieşim dintr-un tipar, ca să nu dezlipim o etichetă. Înrudit cu internetul este blogul, pentru că, dacă primul nu se năştea, nici al doilea amintit nu exista.

Aşa cum bine se spune: ‘’cărţile se scriu din cărţi’’ şi articolul acesta  tot dintr-un altul a luat fiinţă. Am citit un text care se numea ‘’Ce ne împiedică să scriem un blog?’’ şi care trata cu precădere partea tehnică a problemei, ce-i drept bine susţinută şi detaliată.  Însă, am trecut de suprafaţă şi mi-am pus altfel de întrebări, care cereau răspunsuri ce se îndreptau  mai degrabă spre esenţă, uman.

Am intrat majoritatea în Partidul Facebook-ului, Twitter-ului sau  Google + şi care mai sunt. Suntem membri cu carnet, dedicaţi  şi am ‘’jurat’’  să dăm Like pancartei fidelităţii. Să fie acesta motivul pentru care boala blogului nu ne-a atins? De ce mulţi dintre noi nu au un blog? Este şi acesta un mod de comunicare, însa se vrea a fi unul mai pretenţios, care se răsfaţă într-un pat de litere mai delicate,  cere un destinatar şi presupune mai mult timp acordat.

Eul nostru tolănit pe Blog

În primul rând blogul trebuie să reflecte personalitatea noastră, pentru că acolo scriem  ce ne bucură, supară, ce ne dezamăgeşte, cum vedem lumea şi dacă am vrea să o schimbăm. Aşadar, ne privim în oglindă, iar cititorii au acces la această oglindă. Nu există un model prestabilit după care să creionăm ‘’desenul’’,  trebuie întâi să cercetăm, să aflăm, să ne cunoaştem pe noi, să încercăm diferite culori, iar apoi pensula alunecă uşor. Odată ce ştim cu ce ‘’operă’’ defilăm, trebuie să ne gândim dacă avem destul timp şi chef pentru a o îmbunătăţi, pentru a scrie constant.  Cititorii unui blog nu vin să citească pentru că vor să citească ceva anume, ci pentru că vor să citească ce ai scris TU. Iar TU este suma atitudinii, stilului, concepţiei, trăirilor, sentimentelor şi viziunii tale despre lume, pe care le înşiri în modul propriu pe pagina de blog, prin articole, fotografii, citate, întrebări , clipuri ori dezbateri cu cititorii tăi. Este aşadar o munca mai minuţioasă, constantă, dacă vrei bineînţeles să ai un blog bine pus la punct şi care să fie citit cu interes de cât mai multă lume. Dacă nu, alegi varianta blog bilunar/lunar/la două luni, apare vinerea, după apus, că atunci vine cheful.

Blogul ne oferă spaţiul de a ne exprima gândurile, aspiraţiile, indignarea, imaginaţia într-un alt mod decât cel oferit de site-urile de socializare. De ce nu exploatăm acest tărâm? Din comoditate, nesiguranţă, lipsă de curaj ( ,,ce-o să zică lumea dacă scriu despre x. lucru?’’), sau  pentru că nu ne cunoaştem destul de bine pe noi înşine? Sau pentru că am alcătuit un anumit pachet de date confortabile, de suprafaţă despre noi şi îl servim pe acesta celorlalţi? / Ilinca Tudosă

About llinca

Viata poate fi inteleasa privind inapoi, dar poate fi traita privind inainte!

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: