//
cititi...
Promovare virală

Cuvintele “grăitoare” din reclamă.

Cu toate că reclama despre care vreau să vorbesc astăzi a fost difuzată la televizor, aceasta a fost vizualizată și pe internet. Chiar dacă nu are atât de multe vizualizări, ceea ce m-a determinat să scriu despre ea este un comentariu lăsat de un vizitator. Prin urmare am încercat să-mi dau seama ce l-a facut să scrie acest comentariu.

Voi încerca să identific care sunt elementele de accentuare folosite în reclame, ca în cele din urmă acestea să aibă succes pe piață. Drept exemplu, voi lua reclamele-serial făcute la pate Ardealul. Reclama în serie presupune păstrarea acelorași personaje și este o formă de continuitate de stil. Acest lucru face publicul să rețină în memorie reclama și să o identifice de fiecare dată când recunoaște anumite elemente comune ei.

O reclamă trebuie să fie memorabiliă, pentru asta trebuie să capteze atenția, lucru pe care îl poți obține atât cu ajutorul imaginei, a textului cât și cu ajutorul elemetelor de accentuare. În cazul exemplului nostru, pronunțarea specific ardelenescă de la începutul relamei este un bun element de accentuare, care face parte din criteriile de recunoaștere a reclamei.

Dat fiind faptul că oamneii sunt în criza de timp și de atenție, un alt criteriu de care trebuie să se țină seama atunci când vorbim despre reclame este timpul. Mesajul trebuie sa fie clar dar cu vorbe puține. “Fainoșag” reprezintă cuvântul care scutește reclama noastră de o întreagă frază. În loc să se enumere condimentele pe care le conține pateul, s-a folosit un cuvât semnificativ.

Finalul reclamei la pateu este accentuat cu mesajul “Bine făcut!” însotit de produs.
Acestea sunt forte importante într-o reclamă, deoarece, cu ajutorul lor sunt accentuate calitățile produsului și sunt punctuate informațiile esențiale pe care producătorul le transmite consumatorului.(chiar dacă nu-i adevărat).

Sursă:
Introducere in publicitate Dan Petre, Mihaela Nicola

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: