//
cititi...
Securitate pe Internet

Datingul online

Internetul este unul dintre cele mai bune locuri unde oamenii pot să comunice, să se cunoască şi de ce nu chiar să îşi găsească şi partenerul de viaţă. În urmă cu ceva vreme credeam că persoanele care apelează la site-urile de matrimoniale sunt acei oameni frustraţi şi complexaţi de propria lor persoană ori care nu au curajul să interacţioneze direct cu cei din jurul lor. Această nouă metodă însă a devenit din ce în ce mai la modă şi s-au făcut zeci de studii care atestă faptul că dă, îţi poţi găsi jumătatea pe o reţea de genul. Site-urile de matrimoniale vin în întâmpinarea dorinţei fiecăruia de a cunoaşte oameni noi, de a-ţi împărtăşi cele mai ascunse gânduri deoarece se ştie că ne este mai uşor să ne spunem oful unei persoane pe care nu am întâlnit-o niciodată, asta pentru mulţi dintre noi ne temem de judecăţi greşite.

Foarte multe persoane şi-au găsit soţul/soţia pe internet şi se pare că aceste site-uri oferă din ce în ce mai multă credibilitate. De ce? Pentru că de la o anumita vârsta ţi se pare uşor inadecvat şi incomod să mergi în club să “agăţi” şi atunci preferi să petreci ore în şir în căutarea celui ce-ţi va fura inima pe aceste site-uri de “socializare”. Într-adevăr să nu aveţi impresia că aici totul este lapte şi miere, nu te poţi încrede atât de uşor într-o persoană cu care nu ai avut nici cea mai mică tangenta până în momentul în care începi să conversezi cu ea; de accea este bine să fii cât mai rezervat pentru început şi da, laşi cât mai mult timp să treacă până ajungeţi vă construiţi un trecut comun şi de acolo lucrurile pot degenera, de ce nu şi la o eventuală întâlnire face to face. Există însă anumite probleme care se pot transforma foarte uşor în dezamăgiri din partea celui/celei cu care intraţi în discuţie pe un astfel de portal dar există şi o serie de reguli de care mulţi ar trebui să ţină cont înainte de a căpăta prea multă încredere în persoanele cu care intră în contact indirect.

Teama de respingere

Ca şi în cazul altor întâlniri, teamă de a fi respins tine cap de lista, asta pentru că poţi afla că cel cu care ai conversat o bună perioadă de timp poate să nu fie chiar ceea ce părea să fie şi asta nu doar pe site-urile de matrimoniale ci şi pe restul site-urilor de socializare. Este o chestiune ce nu ţine nici de vârsta, nici de sex nici de principiile de viaţă. Este ceva ce stă în firea noastră umană, şi până la urma curiozitatea este cea care ne împinge de multe ori la fapte necugetate care pot avea uneori avantaje alteori dezavantaje. Uneori profilul virtual poate să nu corespundă cu realitatea ori asta nu este deloc o senzaţie tocmai plăcută. Poţi înveşti timp, bani, sentimente şi în sfârşit să nu rămâi decât cu un gust amar, poţi întâlni fel şi fel de indivizi care au tot felul de fetişuri sau probleme ce ţin de instabilitatea emoţională sau de ce nu poţi găsi exact ceea ce cauţi tu. Aici nu există reguli, nimeni nu te controlează, nu ţii cont de un anumit cod deontologic ci pur şi simplu ai libertatea de a face şi a spune exact ceea ce-ţi trece prin cap în acel moment.

Mulţi pot considera asta o pierdere de timp pentru că te poţi ataşa de cineva care să nu fie exact persoana din poze sau cea descrisă în profil şi de cele mai multe ori avem tot dreptul să fim sceptici în ceea ce priveşte acest lucru, asta pentru că trebuie să fi existat măcar o singură dată în viaţa noastră când ne-am luat ţeapă cu cineva care pretindea că este ceea ce nu era în realitate. Pe internet orice este posibil de aceea spun că nu trebuie să ne pierdem raţionamentul şi dacă prin absurd eşti hotărât să îţi dai întâlnire cu un potenţial partener. Fă-o într-un loc cât mai public şi anunţă pe cineva de această întâlnire oricât de deplasat ar părea. Replică “mie nu mi s-ar întâmpla niciodată aşa ceva” nu îşi are locul având în vedere că nu ştii pe cine cunoşti. Poţi avea “norocul” să dai peste un obsedat, un criminal care a reuşit să te manipuleze în aşa fel încât să te facă să fii cât mai curios/curioasă şi abia aştepţi s ail întâlneşti. Nişte cuvinte frumoase te pot face să uiţi că de fapt vorbele sunt egale cu zero şi că faptele sunt cele care duc la durabilitatea unei relaţii fie ea şi la distanţă.

Ar fi foarte multe de spus atunci când vine vorba de site-urile de matrimoniale dar sintetizând există o serie de factori care fac pe unii să apeleze la acest gen de dating online: încrederea în sine, complexe legate de fizic, timiditatea, teamă de a nu te integra în societate sau teamă de a fi respins dacă se afla în cercul tău de prieteni că apelezi la astfel de întâlniri. De cele mai multe ori întâlnirile aranjate se întâmplă să fie incomode pentru ambii parteneri pentru că practic îţi dai seama că nu prea aveţi ce discuta pe când în spatele calculatorului este mult mai relaxant şi poţi începe mai uşor o discuţie deoarece nu există contact vizual sau orice altfel de prejudecăţi.

Riscul de a întâlni persoana nepotrivită este peste tot nu doar pe internet, trebuie doar să fii precaut pentru că în final fiecare este liber să decidă ce, cum, când, unde şi prin ce metodă îşi cauta jumatatea. /Alexandra Matincu

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: