//
cititi...
Tehnologii noi de comunicare

Internetul – Colivia slabiciunilor

           Suntem prizonierii  propriilor noastre slabiciuni. Nu trece o ora fara a tasta un mesaj pe telefon sau a  apela pe cineva. Rare sunt zilele cand nu accesam macar o data pagina de Facebook , Twitter,  My space sau paginile altor retele de socializare. Si atunci cand ne logam pe  Facebook dupa acea zi ghinionista in care nu am avut acces la calculator, ne reactualizam sigur macar status-ul, pozele, postam un link sau macar o imagine.

          Nu ai internet? Esti de moda veche, nu esti cool

                Zilele in care accesul la internet se putea face doar pe calculator sau laptop au apus de mult, ca si cum am vorbi de vremea in care Sfefan cel Mare zidea manastiri. Acum nu doar ca este un trend, dar este ca o “normalitate” sa ai un telefon, un iphone , o tableta in care sa te poti conecta la internet oriunde si oricand doresti. Sa nu mai vorbim de faptul ca am putea sa ne lipsim inclusiv de wireless pentru ca avem optiuni cu internet inclus pe cartela, nu? Petrecem ore intregi pe zi in fata calculatorului, cu laptopul pe brate, sau cu telefonul in mana… Sutem prizonierii propriilor “placeri”, chinuinde-ne frumos. Simtim nevoia de mai mult, niciodata nu suntem multumiiti de “aparatura ” pe care o detinem , tot timpul apare ceva mai bun, mai rapid mai cool.

                Tehnologia produce tehnologie

          Facebook isi lansaza propriul telefon. Producatorii acestei retele sustin ca au peste 350 de milioane de utilizatori care folosesc telefonul mobil (printre care ma numar si eu) ca sa intre  pe Facebook. De asemenea, pe toate smartphone-urile, aplicatia de Facebook este in primele trei cele mai downloadate. telefonul Facebook ar urma sa fie produs de compania HTC si va primi numele de Buffy. Smartphone-ul special creat pentru cea mai mare retea online de socializare din lume ar funciona cu un sistem de operare special, un Android modificat.

             Spionii americani se vor antrena cu jocuri video

          Aceste jocuri vor costa 15 milioane de dolari si vor fi gata in 2015, asa cum relateaza wired.com. Agentia pentru Proiecte Avansate de Cercetare in Informatii (IARPA) a investit 10,5 milioane de dolari int-un program intitulat Sirius, care are ca scop crearea de “jocuri serioase”, care ii vor ajuta pe analistii de informatii sa-si imbunatateasca obiectivitatea si judecata impartiala. Cireasa de pe tort consta in faptul ca  progresele in domeniul stiintei si tehnologiei le vor permite oamenilor in jurul anului  2030 sa aiba orgasm electronic. Ei isi por putea conecta pe piele microcipuri care vor inregistra semnale primite de la sistemul central nervos in timpul partidelor de sex si le vor reda la comanda. In concluzie oamenii vor putea avea orgasm la buton, dupa cum citeaza Realitatea. / Ana-Maria Savin

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: