//
cititi...
Relaţii publice online

Reguli pentru comunicarea online

Comunicarea prin intermediul internetului este foarte diferită faţă de comunicarea scrisă, având reguli şi criterii de scriere diferite. Cu toate acestea se aplică aceleaşi principii, în sensul în care mesajul pe care emiţătorul îl transmite trebuie să fie la fel de clar, concis, simplu, să nu fie ambigu şi să nu lase loc interpretărilor. Informaţiile transmise trebuie să fie actuale, postate la timpul potrivit. Având în vedere faptul că în zilele noaste internetul este la îndemâna tuturor, indiferent de naţionalitate, sex, religie, profesie, clasă social, etc.,  faptul că informaţiie pot ajunge în toate colţurile lumii, oricine le poate vizualiza, atenţia în ceea ce priveşte informaţia trebuie să fie mult mai mare. Aceşti oameni pot schimba informaţii oricând şi pot avea o “relaţie” virtuală. Tocmai din acest motiv şi tocmai de aceste  comunităţi, au fost create unele reguli de comunicare, reguli respectate de aceşti membri.

Astfel a apărut termenul de “netichetă”, care desemnează un set de norme, de reguli şi convenţii care trebuie respectate în special în ceea ce priveşte în ceea ce priveşte poşta electronică, dar şi  internetul în general. În momentul în care o companie transmite un mesaj, pentru ca această comunicare să fie eficientă, companie trebuie să ţină cont în primul rând de publicul căruia I se adresează. Mesajul trebuie să fie unul clar şi concis pentru a te asigura că publicul, indiferent de statutul pe care il are, va întelege mesajul iar emiţătorul va primi feedback-ul dorit.

Dacă Relaţiile publice online sunt utilizate cu eficienţă, Gabriela Grosseck, afirma în cartea sa “Marketing şi comunicare pe internet”  că “ele pot servi la completarea activităţii promoţionale, contribuind, la crearea unei imagini favorabile organizaţiei şi a unei atitudini pozitive a consumatorului” din mediul online.

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: