//
cititi...
Reţele sociale

Retelele de socializare, un pericol?

Conform unui studiu recent, se pare ca retelele de socializare au o influenta negativa asupra utilizatorilor. Ei bine, cercetatorii spun ca reduc abilitatea unei persoane de a empatiza cu alti oameni si de a constientiza consecintele pe care actiunile sale le au in lumea reala.

Cercetatoarea britanica care a ajuns la aceasta concluzie spune ca membrii unei retele de socializare ajung sa nu mai distinga binele de rau in tot ceea ce fac

Cu cat ne petrecem mai mult timp in mediul virtual, ajungem sa nu mai interactionam cu ceilalti in viata de zi cu zi. Lumea virtuala ofera un nivel ridicat de emotie si bucurie, iar oamenii nu invata sa stabileasca legaturi in lumea reala si-si pierd deprinderile sociale.


Potrivit expertului britanic, cei mai vulnerabili in era socializarii virtuale sunt copiii. Pentru a preintampina situatia ca acestia sa manifeste sindromul deficitului de atentie si a hiperactivitatii, acestora trebuie sa li se prezinte lumea reala din perspectiva unor aspecte pozitive. Creierul uman se adapteaza permanent mediului inconjurator. Daca un copil foloseste calculatorul in exces, mai ales navigand pe retelele de socializare, creierul lui se va adapta acestei lumi artificiale in care traieste.

Eu de cand am citit articolul asta mi-am propus sa nu mai pierd asa mult timp pe Facebook sau Google +. Voi ce aveti de gand sa faceti?

Spor la socializat, dragilor!

Advertisements

About Andra Nesu

Iubesc sa calatoresc, sa mananc, sa ascult muzica si sa am conversatii lungi cu oameni inteligenti :D

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Arhivă

Advertisements
%d bloggers like this: