//
cititi...
SEO

GHICI cine, ce-i? Alexa Rank.

Asa cum v-am promis va voi face cunostinta cu Alexa Rank. Un personaj la fel de important ca si Google PageRank , despre care v-am vorbit in post-urile anterioare. Dupa cum v-am explicat, elementul comun dintre Google PageRank, Alexa Rank si prietenul nostru SEO este popularitatea site-urilor.

Ce reprezinta Alexa Rank?

Spre deosebire de Google Rank, Alexa Rank „este in exclusivitate bazat pe: numarul de accesari ale site-ului raportate catre Alexa.com, numarul de vizitatori si istoria site-ului in ultimele 3 luni. Nu este bazat pe principiile SEO, ca si Google Page Rank, dar, avand un site optimizat pentru motoarele de cautare, ajuta.” 

SOC! Daca nu stiati, fiecare site de pe internet este inclus in Alexa Rank, astfel spus concurenta este uriasa. Valorile rank-ului Alexa pot urca de la 1 pana la peste un miliard, in functie de numarul de site-uri existente. Pentru a ocupa o pozitie cat mai buna, un site ar trebui sa se incadreze intre 1 si 500 000. Deci, spre deosebire de Google PageRank, unde daca un site era notat cu nota 10 ocupa o pozitie foarte buna, in Alexa Rank conteaza o pozitie cat mai mica.

Si pentru e elimina curiozitatile va pot spune ca in acest moment Yahoo.com este cel mai bine evaluat site pe Alexa.com, ocupand locul 1. Desigur, nici Google.com nu se lasa mai prejos, avand grija sa reprezinte o amenintare serioasa si sa sperie concurenta.

Rank-ul Alexa se poate afla accesand site-ul Alexa.com. Acesta este cel mai important lider global de analiza in ceea ce priveste traficul primit a celor mai de succes site-uri dupa cuvinte cheie, categorii sau tara.

Priviti si va minunati. Da stiu, cu 6.000.000 de vizitatori lunar, nici nu ma indoiesc ca veti da macar un clic. Asa ca, pana data viitoare, aveti ce face. Navigati, cautati, navigati.

Advertisements

About andrapetrariu

Studenta in anul al III-lea la Facultatea de Litere a Universitatii "Al. Ioan Cuza" din Iasi, la Departamentul de Stiinte ale comunicarii, specializarea Jurnalism.

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: